Bijgewerkt: 8 augustus 2022

GroeiApp gelanceerd en 2de prijs innovatiewedstrijd NCJ

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD-Amsterdam
14-12-2012

Afgelopen woensdag hebben wethouder Zorg Amsterdam Eric van der Burg en Marit van Bohemen de GroeiApp gelanceerd. Gisteren heeft de GroeiApp de tweede prijs gewonnen bij de innovatieprijs Jeugdgezondheidszorg 2012 van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid.

De GroeiApp is een innovatieve app, bedoeld om ouders te ondersteunen bij het gezond opgroeien van hun kind. De GroeiApp integreert alle informatie van zwangerschap tot jong volwassene. Dit in tegenstelling tot andere app’s die zich slechts op één fase of onderwerp richten, zoals groei of zwangerschap.

In de GroeiApp kunnen ouders allerlei informatie over hun kind opslaan: lengte en gewicht, vaccinaties, mijlpalen (echofoto’s, eerste woordje, tandje, stapje), etc.. Ouders kunnen een tijdlijn starten zodra ze zwanger zijn. Aan deze tijdlijn wordt alle informatie, foto’s en, in een later stadium, filmpjes gekoppeld.Zo ontstaat een GroeiPad van hun kind. Als ouders dat willen, kunnen ze mijlpalen en foto’s delen via email, Twitter of Facebook. Met de App bouwt een ouder een digitaal kindalbum, dat ook als fotoalbum geprint kan worden. Er kan voor meerdere kinderen een GroeiPad aangemaakt worden.

De app is bedoeld om de ouders te ondersteunen met het zelf bijhouden van de ontwikkeling van hun kind: een mobiele telefoon heb je immers altijd bij de hand. Maar ook via de website kunnen zij gegevens invoeren en bijhouden.

GroeiApp, GroeiGidsen en Groeiwebsite

Nagenoeg alle (aanstaande) ouders in Nederland krijgen via hun Centrum voor Jeugd en Gezin GroeiGidsen van de GroeiGids uitgereikt. Naast de boekjes is ook een mobiele website beschikbaar: www.groeigids.nl  en nu ook de GroeiApp. Alle drie de Groeiproducten worden uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de GGD Amsterdam en bevatten betrouwbare, want door kennisinstituten gevalideerde, informatie via een koppeling met content van de Stichting Opvoeden. De app is zowel beschikbaar voor iPhone als voor Android.

Innovatieprijs JGZ 2012 van het NCJ

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft tijdens het Jaarcongres JGZ op 13 december 2012 de jaarlijkse JGZ Innovatieprijs uitgereikt. Met deze prijs wil het NCJ nieuwe ontwikkelingen en nieuw onderzoek in de jeugdgezondheidszorg stimuleren en onder de aandacht brengen van het JGZ veld. Op deze manier wil het NCJ de overdraagbaarheid van innovatieve projecten stimuleren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.