Bijgewerkt: 17 juni 2024

'Greenport zorgt voor beter draagvlak'

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport Aalsmeer
02-01-2012

Robert Koot van Nice2Get! is door Greenport Aalsmeer benoemd tot Greenport Aalsmeer ondernemer van de maand januari 2012. Er gebeurt veel in de sierteeltsector daarom ook in het nieuwe jaar elke maand een ondernemer uit de Greenport aan het woord.

De kwekerij Nice2Get! is te vinden in gebied Nieuw Amstel bij Nieuwveen en is 7,5 hectare groot. Het bedrijf produceert ruim 20 miljoen rozen per jaar en er werken gemiddeld tussen de 40 a 60 mensen.

koot  Amstelveen
(Foto Greenport Aalsmeer - 2012)

Robert Koot van Nice2Get! is benoemd door Greenport Aalsmeer als ondernemer van de maand januari 2012


Kleur maakt het verschil

Robert Koot: “De geschiedenis van ons bedrijf begint in 1970. De jaren daarna zijn we flink gegroeid. Nice2Get! is een moderne kwekerij en produceert drie verschillende soorten rozen. Wij hebben gekozen voor drie kleurvarianten: geel en roze en gevlamd. Naast onze schaalgrootte is deze kleurkeuze iets dat ons onderscheidend maakt ten opzichte van andere bedrijven in de sector die meestal kiezen voor kiezen voor de productie van rode en witte rozen.”

Gebied moet op de kaart

Robert Koot is blij met de aansluiting bij Greenport Aalsmeer. Robert:” De gemeente Nieuwkoop heeft zich een paar jaar geleden aangesloten bij de Greenport. Dat vond ik een goede stap. Het is belangrijk dat je je als gebied op de kaart zet.”

Over de uitgangspunten van de Greenport is Robert Koot heel helder. “Ik hecht waarde aan alle vijf thema’s waar de Greenport voor inzet. Die thema’s bij elkaar maken dat we in Nederland nationaal en internationaal toonaangevend kunnen zijn en blijven. De bereikbaarheid vind ik wel heel belangrijk.

Ik zie een duidelijke ontwikkeling in de markt als het gaat om het inkoopbeleid van groothandels. Zij wachten steeds langer met het doen van hun inkopen. Dit betekent dat wij sneller moeten kunnen reageren op hun behoeften en dus steeds op kortere termijn snel moeten kunnen leveren.”

Wens voor de toekomst

“Ik ben blij met de Greenport en de rol die het als overkoepelend orgaan heeft ingenomen. Ik merk dat Greenport bijdraagt aan een betere aansluiting bij gemeentelijke en maatschappelijke instellingen. Ik hoop dat dat zo blijft. Voor de toekomst hoop ik op de verdere ontwikkeling van Nieuw Amstel Oost.

Voor mijn eigen bedrijf verwacht ik op korte termijn geen hele grote veranderingen. Ook voor onze sector zijn het roerige tijden. Meegaan met de tijd blijft natuurlijk essentieel. Zo zien wij dat er steeds meer gekocht wordt via webshops. Daar spelen we dan ook op in“, aldus Robert Koot.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.