Bijgewerkt: 25 juni 2024

Green Park Aalsmeer zorgt voor het behoud van het ketelhuis

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Green Park Aalsmeer
03-04-2013

Op 2 april 2013hebben de heer Johan van de Coolwijk en zijn vrouw Monique van der Linden een overeenkomst getekend met Green Park Aalsmeer, waardoor hij eigenaar wordt van het ketelhuis op de nieuwe Ecuadorlaan. De Ecuadorlaan is een nieuwe laan op het bedrijvenpark en grenst aan het fraaie Zwanenmeer en komt uit op de Machineweg in Aalsmeer.

Het ketelhuis zal gaan fungeren als opslagruimte voor het metselbedrijf van de heer Van de Coolwijk. Hij heeft aangegeven het ketelhuis te gaan restaureren, waarbij hij onder andere de oude schoorsteen zal vernieuwen.

coolwijk Amstelveen
(Bron Green Park Aalsmeer - 2013)

Johan van de Coolwijk en zijn vrouw Monique van der Linden naast het ketelhuis, dat zij gaan restaureren


Gregor Heemskerk, directeur van Green Park Aalsmeer is verheugd, dat de heer Van de Coolwijk zich zal ontfermen over het ketelhuis, waardoor dit karakteristieke object bewaard blijft voor de gemeente Aalsmeer en omwonenden. Door de restauratie blijft het ketelhuis als historisch symbool voor de bloementeelt behouden.

ketelhuis Amstelveen
(Bron Green Park Aalsmeer - 2013)

Artist impression van het gerestaureerde ketelhuis in Aalsmeer. Een ketelhuis is een gebouw, waarin door verbranding van kolen, olie, gas of andere brandstoffen stoom wordt opgewekt om te dienen voor de aandrijving van machines en/of om warmte te leveren voor een bedrijfsproces. In Aalsmeer dienden de vele ketelhuizen voor warmtedistributie om de glazen kasten voor de bloementeelt te verwarmen


Green Park Aalsmeer?

Green Park Aalsmeer is een businesspark van 180 hectare voor ondernemingen die toegevoegde waarde leveren in de bloemen- en plantensector. Naast deze specifieke doelgroep is een deel van het plangebied beschikbaar voor de vestiging van bedrijven uit de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn buiten de sierteeltsector en ook voor ondernemingen die actief zijn op het gebied van logistiek & warehousing.

Het terrein wordt ontwikkeld door Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling B.V. Green Park Aalsmeer bevindt zich direct naast bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer. Green Park Aalsmeer is uitstekend bereikbaar door de aansluiting op de nieuwe N201 en is slechts vijf minuten rijden van Schiphol. Er zijn kavels beschikbaar.

De nieuwe omgelegde N201 zal medio april 2013 geopend worden, waardoor er zichtlocaties beschikbaar komen. Meer informatie over Green Park Aalsmeer? Kijkt u dan op onze vernieuwde site: www.greenparkaalsmeer.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.