Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Gratis voedingsscreening op de Dag van de Ondervoeding!

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Renate de Schaap
10-12-2012

Uit de Landelijke Prevalentie-meting Zorgproblemen 2012 blijkt, dat ongeveer een kwart van de patiënten een risico op ondervoeding heeft en één op de vijf patiënten ondervoed is! Stichting EOI wil ondervoeding beter op de kaart zetten en roept daarom 12-12-2012 uit tot de "Dag van de Ondervoeding".

In het algemeen wordt er gesproken over aan ziekte gerelateerde ondervoeding, wanneer er bij ziekte sprake is van onbedoeld gewichtsverlies van meer dan 10% in de laatste 6 maanden, of meer dan 5% in de laatste maand. Verder is er ook sprake van ondervoeding bij een Body Mass Index van kleiner dan 18,5. Ouderen (>65 jaar) zijn ondervoed bij een BMI van <20kg/m².

lint Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Het oranje lint, een teken van bewustzijn voor de ondervoeding


Wilt u weten, of u risico heeft op ondervoeding, of ondervoeding heeft, kom dan op woensdag 12 december 2012 tussen 9.00-11.00uur naar onze gratis voedingsscreening in Apotheek Amelink in Medisch Centrum Molenweg op de Molenweg 10 te Amstelveen.

Over Diëtistenpraktijk Renate de Schaap

Diëtistenpraktijk Renate de Schaap is bijna 20 jaar geleden door Renate de Schaap opgericht. Het motto van Renate is: “De diëtist is niet zo streng als u denkt!” Momenteel zijn er twee locaties in Amstelveen; Watercirkel 326 en in Medisch Centrum Molenweg, Molenweg 10-12.

Daarnaast zijn er ook drie locaties in Amsterdam waar spreekuur gehouden wordt: Fysiotherapie Oost, Middenweg 133, Jan van Goyenkliniek, Jan van Goyenkade 1 en Huisartsenpraktijk Soetendaal, Soetendaal 13. In de praktijk werken drie gediplomeerde diëtisten. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van individuele voedings- en dieetadviezen aan kinderen en volwassenen.

Kortom,  Diëtistenpraktijk Renate de Schaap is gespecialiseerd in het inventariseren van uw voeding en het geven van veel praktische tips, zodat u zult merken, dat de diëtist niet zo streng is als u denkt en u slank de zomer in kunt gaan! Kijk ook op onze website www.dietistennet.nl  en http://dieet.blog.nl/

Ondervoeding?

Ondervoeding is de aandoening als gevolg van een onevenwichtige voeding nemen, waarin bepaalde voedingsmiddelen ontbreken, dan (te hoge inname) of in de verkeerde verhoudingen.

Door ondervoeding kunnen verschillende voedingsstoornissen ontstaan, afhankelijk welke voedingsstoffen zijn onder, of overvloedig zijn in het dieet. In de meeste delen van de wereld, is ondervoeding aanwezig, die wordt veroorzaakt door een dieet niet over de vereiste calorieën en eiwitten bevatten.

In geïndustrialiseerde, rijkere landen is de kans groter voor ondervoeding, dat wordt juist veroorzaakt door ongezonde voeding met overtollige energie, vetten en geraffineerde koolhydraten. Een groeiende trend van obesitas, of zwaarlijvigheid is nu een belangrijk probleem voor de volksgezondheid overal in de wereld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.