Bijgewerkt: 15 juli 2024

Gratis veiligheidssoftware voor ING klanten

Nieuws -> Internet

Bron: ING
08-10-2012

Vanaf maandag 8 oktober 2012 biedt de ING alle internetbankierende klanten de veiligheidssoftware Rapport van het bedrijf Trusteer aan. Deze tool beschermt klanten tegen bancaire trojans en andere malware. De software voorkomt onder meer, dat persoonlijke gegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord in verkeerde handen vallen.

Het programma werd eerder al aangeboden aan ING-klanten met een besmette computer. Nu wordt het ook preventief ingezet als aanvulling op bestaande middelen als een virusscanner en firewall. De ING adviseert klanten deze gratis software te downloaden.

trusteer Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

De zichtbare groene Trusteer blokje in Mozilla Firefox betekent, dat deze website door het programma is beveiligd


Het programma Trusteer Rapport is speciaal ontwikkeld om trojans en andere malware, gericht op banken, te herkennen, te neutraliseren en te verwijderen. Ook biedt het bescherming tegen zogenaamde keyloggers die toetsaanslagen registeren.

In navolging van ING Direct in de VS, en vele buitenlandse banken, kunnen nu ook klanten van de ING in Nederland gebruik maken van deze software. Het is zowel beschikbaar voor Microsoft Windows als voor Apple OSX. Het werkt op de meest gebruikte browsers Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Apple Safari.

trusteer Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Als u op het Trusteer blokje klikt, dan wordt het schermpje actief en dan kunt in de console komen, waar alle instellingen en eventuele waarschuwingen er staan


Een trojan is een programma, dat ‘vermomd’ als onschuldig bestand ongemerkt op computers wordt geïnstalleerd. Het programma Trusteer Rapport is een hulpmiddel om deze virussen te herkennen en te bestrijden. Het biedt nooit volledige bescherming.

Daarom adviseert de ING haar klanten die gebruik maken van Mijn ING om ook een firewall en virusscanner te installeren en ervoor te zorgen, dat deze software up-to-date is en altijd aan staat. Voor het downloaden van Trusteer Rapport en informatie over veilig bankieren kunt u terecht op: www.ing.nl/trusteer www.ing.nl/veiligbankieren www.trusteer.com/Products/Trusteer-Rapport-for-Online-BankingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.