Bijgewerkt: 18 mei 2024

Gratis sportmaand voor leerlingen bij Amstelveense sportverenigingen

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
28-09-2022

Vanaf 26 september tot en met 30 oktober 2022 kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs die nog niet in clubverband sporten een maand lang kosteloos sporten bij één of meerdere Amstelveense sportverenigingen. Denk aan: honkbal, zwemmen, korfbal, rugby, dansen, vechtsporten en nog veel meer!

Sporten is gezond Plezier beleven aan sporten en regelmatig bewegen is goed voor kinderen en jongeren. Lid zijn van een vereniging en wekelijks sporten helpen daarbij. De gemeente Amstelveen en AmstelveenSport hopen dat kinderen tijdens de sportmaand een sport vinden waar ze enthousiast van worden. Meer informatie is te vinden op https://amstelveensport.nl/sportmaand/ . Aanmelden is verplicht.

Foto Amstelveen
(Bron AmstelveenSport - 2022)


Financiële hulp. Zijn kinderen enthousiast geworden om te gaan sporten bij een club, maar is er na deze gratis sportmaand geen geld om het sporten te betalen? Dan is er financiële hulp. Via de gemeente is het mogelijk om hiervoor een vergoeding van € 250,- te krijgen. Daarvan kunnen de jaarcontributie en de benodigde sportkleding betaald worden. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, gelden een aantal voorwaarden. Op www.amstelveen.nl/minima staat neer informatie en ook hoe de vergoeding aangevraagd kan worden. Hulp nodig bij aanvragen? Neem gerust contact op met het Amstelveenloket via 020-540 49 11.

Deelnemende verenigingen. Handboog vereniging Amstelschutters, Amstelveense Rugby Club ARC, Tafeltennis vereniging AMVJ, Zwemvereniging AZ&PC De Futen, BuentingSport Amstelveen, Caravelas Negras Capoeira, Chung Do Kwan Zelfverdediging-en vechtkunst, Duikteam Nemo, Hockey vereniging HC AMVJ, Honk- en Softbalvereniging De Vliegende Hollanders, Karateclub SKVA, Karel Gietelink Judo, KLM Karateclub Genseikan, Korfbalvereniging Oranje-Nassau, Hockey vereniging MHC Amstelveen, Pilates Professional Amstelveen, Studio Capoeira Amstelveen, Tafeltennis vereniging TTV Amstelveen, Turnvereniging United Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.