Bijgewerkt: 20 juli 2024

Gratis jazzconcert van Tico Pierhagen en Efraim Trujillo in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Van Kerkwijk Piano's
25-05-2019

Gratis koffie - jazzconcert bij Van Kerkwijk Piano's zaterdag 1 juni 2019, 11 - 12 uur met het optreden van Tico Pierhagen & Efraim Trujillo: 'Play the music of Aguabajo' 'Leven is Bewegen'. Water stroomt, muziek vloeit en het leven beweegt. De composities van Tico vinden hun oorsprong in Colombia. Gecomponeerd aan de piano en in eerste instantie gearrangeerd voor een Latin band met blazers sectie en strijkkwartet.

Twee muzikanten, één moment en dat wat hen beweegt, namelijk de muziek die ze samenbrengt. Kaarten zijn (gratis) te reserveren via info@vankerkwijk.nl, of telefonisch via 020-6413187. Doe dit wel snel, er is maar een beperkte ruimte.
In april van 2015 werden Tico en Efraim uitgenodigd om een duo concert te geven in een bijzonder theater in Laren. De kleurrijke melodieën, swingende harmonieën en folkloristische ritmiek bleken overeind te blijven als ze worden gespeeld door piano en saxofoon. Van dit bijzondere concert werd een prachtige opname gemaakt en de CD met de titel 'Leven is bewegen' liet daarna dan ook niet lang meer op zich wachten.Tico Pierhagen (1975, Pasto, Colombia). Op 8-jarige leeftijd begon hij met pianolessen en al snel raakte hij geïnteresseerd in allerlei soorten jazzgeoriënteerde muziek. Na zijn studie compositie en muziektechnologie aan het conservatorium behaalde hij de titel EMMA (European Media Master of Arts) aan de Universiteit van Portsmouth, Engeland. Tico studeerde ook 4 jaar piano aan het Rotterdams conservatorium.

In 2008 werkte hij in Colombia aan drie filmprojecten, een ervaring die leidde tot een samenwerking met de SOS-kinderdorpsorganisatie en de oprichting van een fonds voor kansarme kinderen. Programma's als deze hebben geleid tot een onderscheidend onderwijs en waaronder concerten en masterclasses in Pasto, Colombia, carrière in heel Zuid-Amerika. In 2011 bracht hij zijn eerste album uit. Het album is voornamelijk opgenomen in Colombia met bekende Colombiaanse muzikanten en werd goed ontvangen in Colombia en Nederland.

Saxophonist Efraim Trujillo: Een scheurende saxofoon, een diep groeiend Hammondorgel en beats waar je gewoon niet bij stil kunt zitten. Na de release in 2016 van hun alom geprezen debuut Prediking Out Loud ('The Preacher Men are a new super trio!', aldus Jazzism), en het intense optreden, keerden The Preacher Men dit voorjaar terug naar de studio om hun tweede album BLUE, een ode aan de Blues, op te nemen. En ja, het verwijst zowel naar het muziekgenre als naar de stemming. Gevangen in 9 'groovy-blue' nummers, waarvan 7 gloednieuwe composities van saxofonist Efraim Trujillo. De legendarische engineer/producer Al Schmitt werkte samen met het Nederlandse trio aan enkele van de opnames.

De uitvoering is op zaterdag 1 juni 2019, 11 - 12 uur. Adres: Van Kerkwijk Piano's Amsterdamseweg 202, 1182 HL AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.