Bijgewerkt: 29 maart 2024

Gratis OV voor bewoners Westwijk Zuidoost

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-01-2009

Gemeente Amstelveen, Connexxion, GVB en de Stadregio Amsterdam bieden bewoners uit Westwijk Zuidoost twee maanden gratis gebruik van het Openbaar Vervoer (OV) aan. Zij krijgen zo de kans om zelf de mogelijkheden en meerwaarde te ontdekken van OV in de nieuwste wijk van Amstelveen.

Westwijk Zuidoost is vanwege het grote openbaarvervoersaanbod zeer geschikt voor deze pilot. Vanuit de wijk kun je met tram 51 en buslijn 170 en 199, in de spits, 18 keer per uur vertrekken naar een bestemming in Amstelveen of in de regio.  

Wethouder verkeer, Joss Tabak:’ In de maanden maart en april kunnen maximaal vier personen per huishouden gebruik maken van de actie. Samen met de vervoerbedrijven willen we nieuwe bewoners laten ervaren dat je vanuit Westwijk heel makkelijk met het openbaar vervoer naar je werk of school kunt reizen. Door hen tijdelijk gratis gebruik te laten maken van de bus en tram maken we het aantrekkelijk om het uit te proberen’.

 Tot 31 januari 2009 kunnen de aangeschreven bewoners uit de Jasmijnlaan, Marjolijnlaan, Rozemarijnlaan, Tamarindelaan en Zonnedauwlaan zich aanmelden voor een persoonlijke OV-chipkaart met een 2-ster abonnement. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld reizen naar Amsterdam centrum, Schiphol of Amsterdam Zuidoost. Begin 2010 ontvangen de dan opgeleverde woningen in Westwijk Zuidoost eenzelfde aanbod.


 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.