Bijgewerkt: 22 mei 2022

Grappige lezing van Midas Dekkers in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Boekhandel Venstra/Amstelveenweb/ CPNB
13-03-2009

In het kader van de Boekenweek 2009 kwam de bioloog en auteur Midas Dekkers (1946) op vrijdagmiddag 13 maart 2009 om zijn boek 'Piep- Een kleine biologie der letteren', te promoten en signeren bij Boekhandel Venstra in Amstelveen.

Midas Amstelveen
(CPNB - 2009)

De cover van het boek van Midas Dekkers: ' Piep- Een kleine biologie der letteren'


De auteur werd hartelijk ontvangen door Remco Houtepen, de bedrijfsleider van de boekhandel en door de ongeveer 35 boek- en Midas liefhebbers, want het is elke keer leuk, om een beroemde schrijver persoonlijk te ontmoeten.

Midas Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Midas Dekkers tijdens zijn lezing bij Boekhandel Venstra


Het was weer raak, want de heer Dekkers was helemaal in vorm en vertelde de aanwezigen grappige en ironische verhalen over kookboeken, waar ook beesten in voorkomen, welke het gebruik van stukjes gesneden en onherkenbare vlees beschrijven.

Dekkers  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Midas Dekkers leest zijn verhaal voor


Als bioloog, kon hij ook het sex- en zaden thema niet laten staan en het publiek was helemaal bevangen door de openheid van de schrijver en lachte gezellig mee. Aan het einde van de lezing las hij nog een leerzaam versje voor en konden de aanwezigen in de rij staan om hun nieuw gekochte boek door de auteur persoonlijk te laten signeren.

Dekkers  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Aan het einde van de lezing overhandigde Remco Houtepen het boek 'Ademgaten' van de bioloog Dick Hillenius (1927-1987) aan Midas Dekkers als dank voor de leuke lezing


In het Boekenweekessay breekt de auteur een lans voor dieren in de literatuur. Midas Dekkers is van mening dat mensen pas tot zelfkennis komen, als ze over dieren lezen. Het essay heeft een oplage van 95.000 exemplaren en is vanaf 11 maart 2009 te koop voor € 2,50 tijdens de Boekenweek.

Midas Dekkers?

Eigenlijk: Wandert Dekkers (22 april 1946) is bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Hij woont in Weesp.

De bekende kinderboekenschrijver schreef ruim 50 kinder- en jeugdboeken. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen.

Dekkers  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Midas Dekkers tijdens zijn signeersessie


Daarnaast schrijft Dekkers ook fictioneel proza voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Dankzij zijn schrijfstijl kennen zijn boeken veel herdrukken. (bron: Wikipedia)

Dekkers  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Midas Dekkers bioloog en schrijver na zijn aangename lezing


Venstra Boekhandel Stadshart Amstelveen Binnenhof 50-521181 ZJ Amstelveen

Tjielp Tjielp: Tune Boekenweekmotto 2009 (mp3)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.