Bijgewerkt: 19 mei 2024

Goud voor Startbaan-student

Nieuws -> Sport

Bron: AV Startbaan
07-06-2011

In een zeer zonnig Groningen werden op donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2011 de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor studenten gehouden. Startbaan-atleet Sander van der Eijk wist hier goud te behalen op de 400m.

van der Eijk  Amstelveen
(Foto AV Startbaan - 2011)

Sander van der Eijk met zijn gouden medaille naast Anouk


Om 13.00 uur moest Sander in de eerste serie opdraven. Om de finale te halen was niet enkel een serie overwinning nodig maar moest hij bij de 5 tijdsnelste zitten. Het doel was dan ook om in de serie direct hard te lopen. Met een tijd van 49.88 liep Sander zijn PR (50.21) eraan en dook hij ook direct onder de 50 seconden barrière.

De finale werd om 16:45uur gelopen. Sander had zich als snelste geplaatst en mocht daardoor vanuit baan 3 vertrekken, ideaal om de rest van het veld in de gaten te kunnen houden. In de serie was direct duidelijk dat Sander een van de snellere zou zijn, in de finale was dat anders, met name uit baan 4 kwam genoeg tegenstand.

Op het laatste rechte stuk wist Sander als enige de snelheid echt hoog te houden en kon daardoor iedereen achter zich laten. Voor de zekerheid keek hij nog een paar keer om maar de 49.38! die hij op de klokken bracht was de rest van het veld gewoon te machtig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.