Bijgewerkt: 27 mei 2024

Goud en Zilver tijdens Battle of the B's

Nieuws -> Sport

Bron: Av Startbaan
14-06-2011

Mandy van der Eijk, Babette Schekkerman en Jon Schouwenaar hebben tijdens de traditionele Battle of the B's (Nationale kampioenschappen voor B-junioren) op het terrein van Amsterdamse Atletiek Combinatie op zondag 12 juni 2011 geweldig gepresteerd.

Mandy van der Eijk werd eerste, Babette Schekkerman gedeeld tweede bij het hoogspringen en Jon Schouwenaar bereikte tweede plaatsen op de 400 m horden en de 100 m sprint. Bij het onderdeel hoogspringen voor meisjes waren er na de “gewone” wedstrijd 3 nummers 1, waarna de jury besloot tot het instellen van een barrage.

De lat wordt weer op 1.70 gelegd en ieder krijgt één poging: alledrie falen. Ook op 1.68 wordt de lat door de meiden afgesprongen, de vermoeidheid begint een rol te spelen. Weer twee centimeter lager mist eerst Babette Schekkerman ( ook van AV Startbaan) de hoogte, even later springt de tweede deelneemster een atlete van Ilion af. De laatste in de rij, Mandy haalt de 1.66 ruim en daarmee de winst. Babette en Lisanne delen de tweede plaats.

vd Eijk Amstelveen
(Foto AV Startbaan - 2011)

Mandy van der Eijk tijdens het hoogspringen


Voor Jon is de 100 meter een incourant onderdeel. Normaal gesproken loopt hij de 400 meter, en behoorlijk snel ook. Voor de snelheid is het goed om af en toe een 100 meter te knallen en dat lukt vandaag erg goed. 11.61 seconden is ruim onder zijn persoonlijk record. Hij plaatst zich hiermee voor de finale.

Niet veel later staat Jon ook al aan de start van de 400 meter horden. Hij eindigt op dit onderdeel met een tijd van 56.24 seconden als tweede. Deze tijd is niet alleen een persoonlijk record, maar komt ook in de boeken als clubrecord.

Aan het eind van de dag mogen de 100 meter lopers zich wagen aan de finales. Jon heeft veel last van tegenwind en ondanks een zwakke start knokt hij zich naar de tweede plek in 11.82 seconden. De atleten van Startbaan hebben op deze wedstrijd een prima visitekaartje afgegeven!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.