Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Gotcha! Op 18 april 2015 naar P60!

Nieuws -> P60

Bron: P60
26-03-2015

Gotcha! is terug! Of nee: Gotcha! is er weer! Met Back to the Moon brengen de roemruchte Haarlemmers hun eerste nieuwe cd uit sinds halverwege de jaren 1990, toen ze met hun verslavende mengsel van P-funk, gogo, en hiphop heersten over de Nederlandse podia. Niemand minder dan OPIE zal het voorprogramma verzorgen!

Legendarisch is een woord, waar je zuinig op moet zijn, maar bij het van oorsprong Haarlemse collectief Gotcha! mag het best. In de tijd van hun eerste drie platen ‘Words and Music From The Lowlands’, ‘Gotcha! Gotcha!’ en ‘Four: It's The Terra P-funk From Beyond Space’ was het waarschijnlijk de coolste band van Nederland. Waar ze ook optraden, het publiek was altijd uitzinnig! Vanaf 1994 ging het minder met de band, eerst verliet zanger Rodadope Ro de band, waarna twee jaar later rapper E1 Ten hetzelfde deed.

Foto Amstelveen
(Foto Iwan van Melle - 2014)

Gotcha! is een Haarlemse p-funkband die (met enige onderbrekingen) sinds 1986 actief is. Funk is een muziekstroming afkomstig uit Noord-Amerika. Funk is een sterk ritmische muziekstijl en leunt sterk op het ritmisch staccato samenspel tussen percussie, baslijnen, slaggitaren en blaasinstrumenten


Rond 2009 kwam de band weer bij elkaar; alleen Rodadope Ro haakte af. In februari kwam ‘Back to the Moon’ uit, het eerste album van de band in meer dan tien jaar tijd. Back To The Moon stoomt, is aanstekelijk en verrast. “Futuredelic rock ‘n’ roll”, noemt de groep het nieuwe brouwsel. Luisterend naar het album zou je tal van referenties kunnen opnoemen – van Bowie tot Beck, van Zappa tot Daft Punk, en natuurlijk komt er een zweem van Funkadelic voorbij. Maar beter is het om te zeggen dat Gotcha! zichzelf heeft heruitgevonden zonder haar ziel te verliezen!

Alex Krottje stelt zich met zijn project OPIE kwetsbaar op. Sinds 2013 deelt deze Haarlemse zanger via zelf geschreven songs, op een open manier, zijn “zien” en beleving op het eigen samenstel der dingen. Krottje is niet bang zich bloot te geven, daarom was het na samenwerkingen met bands als Baskerville, Heist, en Krater tijd voor een compromisloze, eigen stijl. Geschoeid op akoestische leest, heeft OPIE een meeslepend geluid, uit het hart. Dj SamTheMan zal voor en na de optredens draaien. Zaterdag 18 april 2015 // deur open 20:00 // aanvang 20:30 // vvk €16,50 // deur €17,50 Meer informatie: http://p60.nl/agenda/866 Tickets: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=99286&point_of_sale_id=1914Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.