Bijgewerkt: 22 juli 2024

Google start campagne 'Digitale Werkplaats' voor het MKB

Nieuws -> Technologie

Bron: Rijksoverheid
12-11-2015

Google start in Nederland in Eindhoven op 16 en 17 november 2015 een speciale campagne, waarbij MKB’ers en ZZP’ers ondernemers digitale vaardigheden worden bij gebracht om online zaken te doen en daarmee groei te realiseren. Google streeft er naar in samenwerking met microkredietverlener Qredits en lokale overheden tienduizenden zzp’ers en MKB’ers tot eind 2016 op weg te helpen. Minister Kamp van Economische Zaken is maandag in Eindhoven voor de lancering van de Google Campagne ‘de Digitale Werkplaats’.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2015)

Henk Kamp (VVD) Minister van Economische Zaken


ICT levert een belangrijke bijdrage aan economische groei. Het ministerie van EZ steunt het initiatief van Google. Het is voor kleine en middelgrote bedrijven van belang digitaal bij te blijven en te profiteren van de snelle digitalisering van de Nederlandse economie. Nederland is een van de meest innovatieve landen ter wereld, mede dankzij een sterke ICT-infrastructuur.

Om concurrerend te blijven, is ICT onmisbaar geworden. Het ministerie van EZ heeft daarom onlangs extra geld beschikbaar gesteld voor ICT en onderzoek. ICT speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Door daar extra op in te zetten wordt het fundament voor verdere economische groei versterkt en de werkgelegenheid bevorderd. Aanmelden: https://events.withgoogle.com/de-digitale-werkplaats/

Digitale Werkplaats

Nederlandse ondernemers staan wereldwijd bekend als goede starters, maar als het gaat om groei blijven we achter ten opzichte van andere Europese landen. Google wil ondernemers die willen groeien ondersteunen door het gratis aanbieden van kennis. Dit doen we in samenwerking met Qredits Microfinanciering Nederland. De Digitale Werkplaats start in Eindhoven. In 2016 gaan we naar diverse andere steden in Nederland en bieden we online trainingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.