Bijgewerkt: 18 juni 2024

Google ontwikkelt Wikipedia rivaal

Nieuws -> Internet

Bron: Google
15-12-2007

Google is bezig een online publicatieplatform te ontwikkelen waar mensen kunnen schrijven over onderwerpen die ze goed kennen. Google's project heeft nu al de achterstand ten opzichte van Wikipedia, want hier zijn al meer dan 8 miljoen artikelen in 253 talen gepubliceerd.

Type Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Zoeken met Google


Google Blog

Maar volgens Udi Manber, vice-president engineering van Google, schreef op de officiële Google Blog:

“Het Web bevat een enorme hoeveelheid informatie en Google heeft geholpen om deze informatie beter toegankelijk te maken door middel van een vrij goede zoekmachine. Maar niet alles is geschreven noch is alles zo goed georganiseerd om deze informatie makkelijk te kunnen ontdekken. Er zijn miljoenen mensen die beschikken over nuttige kennis, die ze graag delen en er zijn miljarden mensen die hiervan kunnen profiteren.

Wij zijn van mening dat velen hun kennis niet delen, omdat het niet eenvoudig genoeg is om dat te doen. De uitdaging voor ons, Larry (Page), Sergey (Brin) en Eric (Schmidt), was een manier te vinden, mensen te helpen hun kennis te delen. Dit is ons belangrijkste doel. Wij geloven, dat als iedereen weet wie een artikel schreef, de inhoud van het webcontent aanzienlijk zal verbeteren”.

Inzendingen

Google zal voor de webhosting zorgen, evenals voor het editing gereedschap. Inzendingen kunnen niet worden bewerkt of herzien door andere mensen, in tegenstelling tot Wikipedia. Echter, ook andere lezers kunnen het rangschikken en andere inzendingen recenseren, Deze worden vervolgens geïnterpreteerd door Google‘s zoekmachine bij het weergeven van de zoekresultaten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.