Bijgewerkt: 23 juli 2024

Google lanceert 64-bits Windows versie Chrome

Nieuws -> Internet

Bron: The Chromium Blog/Wikipedia/Amstelvenweb
27-08-2014

'Op 26 augustus 2014 na een geslaagd experiment met Chrome 64-bit Windows in onze Dev en Canarische kanalen in juni, komt de 64-bits Windows-ondersteuning naar Chrome Stable met de release van Chrome 37 - meldt The Chromium Blog.

De 64-bit Chrome internet browser biedt veel voordelen voor de snelheid, stabiliteit en veiligheid. Vanuit de metingen blijkt, dat bij de natieve 64-bit versie van Chrome de snelheid is verbeterd op veel van onze grafische en media ijkpunten. Bijvoorbeeld, de VP9-codec die in High Definition YouTube-video wordt gebruikt, toont 15% verbetering tijdens het decoderen en in de prestaties. Stabiliteitsmetingen van Google bevestigen, dat de 64-bit rendering engines zijn bijna twee keer zo stabiel als 32-bit-processoren bij de omgang met typische web content. Tenslotte, op 64-bit de verdediging in de diepte security-oplossingen, zoals Partition Alloc zijn in staat om veel beter te verdedigen tegen kwetsbaarheden die afhankelijk zijn van het beheersen van het geheugen lay-out in objecten.

Foto Amstelveen
Op dit moment de 64-bit versie zal 'opt-in' te blijven, om zo te profiteren van de verbeteringen van de nieuwe 'Windows 64-bit' versie op de Chrome-downloadpagina. Momenteel is de enige significante bekend probleem is het gebrek aan 32-bit NPAPI plugin (Netscape Plugin Application Programming Interface) ondersteuning. De 32-bits kanaal blijft volledig ondersteund voor de nabije toekomst en we zullen doorgaan om de 32-bit plugins ondersteunen, totdat NPAPI wordt verwijderd uit Chrome.' – aldus Will Harris, Software Engineer and Embiggener of Bits.

Google Chrome?

Google Chrome is een gratis web browser, ontwikkeld door Google. Het werd voor het eerst uitgebracht als een beta versie voor Microsoft Windows op 2 september 2008 en als een stabiele publieke release op 11 december 2008. Met ingang van juli 2014 schatte StatCounter, dat Google Chrome heeft wereldwijd 45% gebruikersaandeel van alle webbrowsers, zodat deze schatting geeft aan, dat het de meest gebruikte browser in de wereld.

In september 2008, Google bracht het grootste deel van Chrome broncode als een open-source project genaamd Chromium, waarop Chrome versies zijn nog steeds gebaseerd. Een opmerkelijk onderdeel, dat de niet open source Flash player is de ingebouwd.

Chrome OS?

Chrome Operating System is een besturingssysteem gebaseerd op de Linux-kernel en ontworpen door Google om met web-applicaties en geïnstalleerde toepassingen te werken. Aanvankelijk was Chrome OS bijna een pure web thin client-besturingssysteem, met slechts een handvol van "native" applicaties, maar Google begon geleidelijk ontwikkelaars aan te moedigen om 'packaged applications' te maken, waarvan sommige offline kunnen werken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.