Bijgewerkt: 30 november 2021

Goochelaar Hoky Poky kreeg een gemeentelijke onderscheiding

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-11-2021

Op woensdag 17 november 2021 ontving de heer Jan Wilhelmis, beter bekend als clown en goochelaar Hoky Poky, een miniatuur bronzen replica van de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur. Deze gemeentelijke onderscheiding wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Amstelveense cultuur.

De heer Wilhelmis zette zich ruim 54 jaar lang met hart en ziel in voor de Amstelveense samenleving. Hij was onder meer betrokken bij tal van vrijwilligersorganisaties en activiteiten zoals buurtvereniging Patria, Kinderland, de Sinterklaasintocht en Koningsdag.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Jan Wilhelmis met burgemeester Tjapko Poppens en de Turftrapster


De meeste Amstelveners kennen hem echter als clown en goochelaar Hoky Poky. Hele generaties zijn met hem groot geworden. Hij kwam op scholen, kinderdagverblijven, verzorgingshuizen en sportverengingen en trad altijd op bij de ontvangst van Sinterklaas in Amstelveen. Ook was hij een graag geziene gast bij de G-hockeyers van hockeyvereniging Myra en Ons Tweede Thuis.

Jan Wilhelmis alias Hoky Poky wordt omschreven als een vakman pur sang, een ontwapenende, speelse kinderclown, een wonderlijke tovenaar, iemand die jong en oud wist te verrassen en aan het lachen kreeg. Hoky Poky is vanwege gezondheidsredenen met pensioen gegaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Clown Hoky Poky tijdens zijn optreden in de Muziekschool Amstelveen op 17 november 2018 na de Sinterklaasintocht


De turftrapster. De turftrapster is een beeld van kunstenaar Pieter de Monchy en staat in het Oude Dorp. In de jaren 1980 en 1990 werd een miniatuur replica van de bronzen Turftrapster als onderscheiding uitgereikt aan Amstelveners die zich verdienstelijk maakten voor de gemeente. Met de jaren is de Turftrapster een culturele onderscheiding geworden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS