Bijgewerkt: 15 juli 2024

Goedkope rijbewijskeuringen in De Bolder

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Henk Nijboer
10-07-2006

Voor automobilisten van 70 jaar en ouder is voor verlenging van het rijbewijs minimaal iedere vijf jaar een medische keuring verplicht. De kosten daarvan variëren van 45 euro tot het officiële landelijke tarief van 76,60 euro. Daar komen de kosten voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs en die van de noodzakelijke formulieren en uittreksel uit het bevolkingsregister nog bij. Alles bij elkaar betaalt een 70-plusser gemiddeld 125 euro voor een nieuw rijbewijs.

Dat is veel te veel. Bovendien is het vaak lastig om een dokter te vinden die de keuring wil doen. Daarom worden op verschillende plaatsen in het land door ouderenbonden en wijkcentra goedkope rijbewijskeuringen voor 70-plussers georganiseerd. Inwoners van Amstelveen en omgeving kunnen voor deze goedkope rijbewijskeuringen na afspraak iedere 1e vrijdag van de maand terecht in Wijkcentrum de Bolder (Groenhof 140, Amstelveen).

De kosten voor deze keuring bedragen slechts 25 euro. De komende keuringsdagen zijn de volgende vrijdagen: 4 augustus, 1 september, 6 oktober. Voordat men naar de keuring komt moet men eerst bij het gemeentehuis een uittreksel uit het bevolkingsregister en een Eigen Verklaring formulier halen en dat formulier invullen.

Verder moet naar de keuring een beetje urine en een lijstje met gebruikte medicijnen worden meegebracht. Een tip is om voor de keuring door de opticien de bril te laten controleren. Voor deze goedkope rijbewijskeuringen kan met zich aanmelden op tel. 06-50410004.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.