Bijgewerkt: 25 mei 2024

Goed voor Amstelveen wil betere ondersteuning kinderen in het onderwijs

Nieuws -> Politiek

Bron: Goed voor Amstelveen
04-04-2024

Goed voor Amstelveen ziet graag dat ouders van kinderen met een extra onderwijsbehoefte zoals dyslexie, dyscalculie, motorische stoornissen, thuiszitters, hoogbegaafdheid beter begeleid gaan worden en er een betere informatievoorziening komt.

Heel vaak, wanneer leerkrachten en begeleiders te weinig kennis hebben over welk onderwijs het beste voor het desbetreffende kind is, voelen ouders zich tussen wal en het schip bungelen. Voor het kind zelf geeft het naast stress gevoelens van niet goed genoeg zijn een gevoel van eenzaamheid. Het kan zich uiten in rebellie, afzondering, verdriet en passiviteit.

Foto Amstelveen
(Foto Goed voor Amstelveen - 2023)

Jacqueline Höcker fractievoorzitter van Goed voor Amstelveen

Jacqueline Höcker: 'Wanneer scholen niet meer het kind willen en kunnen plaatsen op de reguliere scholen, worden kinderen verwezen naar het speciale onderwijs. Uit onderzoeken kwam naar voren dat er meer op gedrag wordt onderwezen dan op ambitie tot hoger onderwijs. Bij afsluiting van het speciaal onderwijs spreek je meer over VMBO onderwijs. Stel je voor dat iemand veel beter kan leren maar daartoe niet het juiste onderwijs ontvangt, heb je een probleem voor zowel ouder als kind.

Met de motie die wij indienen willen wij dat onze gemeente in gesprek gaat met de samenwerkingsverbanden, de Onderwijsregio, scholen en ervaringsdeskundige professionals gaat inroepen zoals Balans. De juiste wegen bewandelen, stress wegnemen en goede informatie geven is zo belangrijk voor het kind en ouder. Kansengelijkheid moet zeker opgaan voor deze groep kinderen'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.