Bijgewerkt: 25 juni 2024

Goed nieuws voor Amstelveners die elektrisch willen gaan rijden

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
29-04-2013

Binnenkort weer laadpalen voor elektrische auto's in Amstelveen

Goed nieuws voor Amstelveners die elektrisch willen gaan rijden: binnen een paar weken kan er weer een laadpaal worden aangevraagd. Wethouder Groot (CDA) heeft dit toegezegd in de raadsvergadering van 24 april 2013 naar aanleiding van vragen van GroenLinks.

De fractie van GroenLinks had er bij wethouder Groot (CDA) op aangedrongen om meer laadpalen voor elektrische auto’s in Amstelveen mogelijk te maken. De gemeente nam geen aanvragen meer in behandeling voor de plaatsing van nieuwe laadpalen in de openbare ruimte. Maar de behoefte aan nieuwe laadpalen was er wel, omdat steeds meer mensen kiezen voor een volledig elektrische auto, of een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV).

 Maarse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Albert Maarse, raadslid van Groenlinks-Amstelveen


Om nu te voorkomen, dat de vooruitstrevende Amstelvener helemaal niet meer uit de voeten zou kunnen met elektrisch rijden, of dat er allemaal verlengsnoeren op de stoep zouden komen te liggen wilde GroenLinks, dat het snel weer mogelijk zou worden om bij de gemeente een plek voor een paal aan te vragen.

Er waren echter wel wat zorgen, dat het plaatsen van laadpalen ten koste zou gaan van normale parkeerplekken in de stad. Daarom heeft GroenLinks, samen met de fractie van het CDA, een voorzet gemaakt voor duidelijke Amstelveense beleidsregels en deze aangeboden aan wethouder Groot. De wethouder heeft nu toegezegd er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan.

GroenLinks raadslid Albert Maarse: “Op weg naar duurzamere mobiliteit in onze gemeente willen wij elektrisch rijden blijven stimuleren. Wij zijn dan ook heel tevreden, dat de wethouder nu heeft toegezegd, dat er vanaf de zomer weer daadwerkelijk laadpalen kunnen worden geplaatst en dat Amstelveners over enkele weken al hun aanvraag kunnen indienen.”

 Jonker Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Ben Jonker, fractievoorzitter van CDA-Amstelveen


CDA-fractievoorzitter Ben Jonker: “Er moeten natuurlijk wel genoeg gewone parkeerplekken overblijven. Maar Amstelveen heeft 600 straten, dus als we dit jaar verspreid over heel Amstelveen 50 laadpalen plaatsen, dan hoeft niemand daar last van te hebben.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.