Bijgewerkt: 19 mei 2022

'Glas in lood'-expositie onder het Keizer Karel viaduct

Nieuws -> Cultuur

Bron: Gemeente Amstelveen
09-11-2010

Uniek initiatief:  kunstenaars betalen zelf 'Glas in lood'-expositie onder het Keizer Karel viaduct.

Even zag het ernaar uit, dat de enige openlucht galerie K2G in Amstelveen deze barre tijd niet zou overleven. Zover komt het gelukkig niet. Dankzij het initiatief van een aantal Amstelveense kunstenaars, die vinden, dat dit prachtproject moet blijven bestaan. Het motto is: “Kunstenaar helpt gemeente”.


Grotere kaart weergeven Het viaduct onder de rijksweg A9 is de openlucht galerie K2G

De twaalf vitrines van de Keizer Karel Galerie worden nu gevuld met ‘rechtstreekse’ kunst van zes kunstenaars. Onder de titel Glas-in-Lood, naar een idee van kunstenaar Joop Rubens, presenteren de deelnemers ieder twee bijzondere ‘glas-in-lood’-mupi’s. De ontwerpen worden afgedrukt op mat, transparant materiaal. Het effect is een reeks unieke kunstwerken, gebaseerd op het eeuwenoud procédé.

De kosten voor het materiaal en het vervaardigen, nemen door de kunstenaars voor  hun rekening. Daarnaast is het voornemen om scholen te interesseren voor het project en leerlingen te inspireren om hun eigen ‘glas-in-lood’ kunstwerk te maken en in te sturen.

De deelnemende kunstenaars zijn: Stef Kreymborg, Marijke van Oostrum, Annette van Waaijen, Tomas Hillebrand, Joop Rubens en Jan Verschoor. De expositie ‘Glas in lood’ wordt geopend op 14 november 2010, om 16.00 uur door cultuurwethouder John Levie. De locatie: het Keizer Karelviaduct (onder de A9)

Glas-in-loodkunst te koop

Van elke kunstenaar is een digitale glas-in-loodprinteditie aanwezig van elk kunstwerk: oplage 7 exemplaren gesigneerd/gedateerd en genummerd A3 formaat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.