Bijgewerkt: 18 mei 2024

Gijzelingen in de onderwereld voorkomen

Nieuws -> Politie

Bron: OM
12-09-2009

De Nationale Recherche heeft op donderdagavond 10 augustus 2009 in Amsterdam met de aanhouding van negen verdachten vermoedelijk twee ophanden zijnde gijzelingen in de onderwereld voorkomen- meldt het Openbaar Ministerie.

De aanhoudingen werden verricht door arrestatieteams van de regiopolitie en het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Een 10e verdachte, die in Amsterdam is aangehouden is vermoedelijk een van de beoogde slachtoffers. Deze man bleek een vuurwapen bij zich te dragen toen de politie contact met hem legde. Onder de verdachten bevinden zich drie Britten met een uiterst gewelddadige reputatie. Zij zouden eind augustus naar Nederland zijn gevlogen om de gijzelingen uit te voeren. De aanleiding tot de gewelddadige plannen wordt door de Nationale Recherche nog onderzocht.

De andere verdachten zijn vier Nederlanders uit Amsterdam en Amstelveen, een Colombiaan en een man met de Joegoslavische nationaliteit. Bij de doorzoeking van twee woningen in Amsterdam en Amstelveen trof de Nationale Recherche drie vuurwapens aan. De dienst Nationale Recherche van het KLPD begon een onderzoek naar de ophanden zijnde gijzelingen na een tip.

De identiteit van de Britten moeten nog worden vrijgegeven, terwijl de autoriteiten verder de zaak onderzoeken. Het is nog niet bekend, of de aanhoudingen in connectie zijn met Noel Cunningham, een van de meest gezochte criminelen van Groot-Brittannië, die ook in Amstelveen werd gearresteerd op 8 september, nadat hij zes jaar op de vlucht was.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.