Bijgewerkt: 4 december 2021

Gezellig familie-evenement op Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Fleur van Bladeren
28-05-2013

In het weekend van 1 en 2 juni 2013 vindt de SamenLoop voor Hoop Amstelveen plaats. Dit is een groot familie-evenement, dat in een gezellige, braderieachtige sfeer zal verlopen. Iedereen is van harte welkom op dit festijn, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding.

Aan de SamenLoop voor Hoop nemen bijna 30 teams deel. In estafettevorm zullen zij gedurende 24 uur continu wandelen als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker die ook 24 uur per dag door gaat. De SamenLoop vindt plaats op het Stadsplein in Amstelveen.

Op zaterdag 1 juni 2013 om 15.00 uur wordt het evenement geopend door burgemeester Jan van Zanen en een voordracht van Marjan Berk. Op zondag 2 juni om 15.00 uur wordt het evenement afgesloten met een gedicht van stadsdichter Koos Hagen en het overhandigen van de cheque met de totale opbrengst. Prof. Dr. Daniel Peeper van het NKI/AVL zal de cheque namens KWF Kankerbestrijding in ontvangst nemen.

samenloop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

SamenLoop voor Hoop in Amstelveen op de AV Startbaan in 2011


Diverse activiteiten en optredens

Om het parcours heen zijn vele activiteiten te beleven voor bezoekers en deelnemers, zowel voor jong als voor oud. Zo kun je een heerlijke massage ondergaan in de fysiotherapie tent, meedoen aan loterijen, zelfgemaakte items kopen. Voor kinderen is er op zondag een speciale kinderronde en ze kunnen zich het hele weekend laten schminken. Het hele weekend zijn er liveoptredens van diverse artiesten. Onder meer van Gert meets Oscar met hun speciale SamenLoop lied, Going Undercover, de KPMG Community of Noise band en DJ Pierre de la Mer.

Kaarsenceremonie

Op zaterdagavond rond 23.00 uur begint de kaarsenceremonie. Dan zullen vele honderden kaarsen worden ontstoken om stil te staan bij de mensen die kanker hebben, hebben gehad of er aan zijn overleden. De kaarsenceremonie bleek tijdens de vorige SamenLoop voor Hoop, die in 2011 plaatsvond, voor velen een emotioneel hoogtepunt.

Iedereen die zaterdag 1 of zondag 2 juni ook mee wil lopen, is van harte welkom. Je kunt je bij de inschrijftent melden en na een vrijwillige donatie ook laten zien dat je meeloopt en stil staat bij kanker.

Alle activiteiten tijdens de SamenLoop voor Hoop zijn gesponsord en iedereen werkt op vrijwillige basis mee, waardoor de volledige opbrengst ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding. Amstelveen, sta op tegen Kanker! Leef mee, loop mee! Het hele programma is online te vinden op www.amstelveen.samenloopvoorhoop.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.