Bijgewerkt: 5 december 2022

Gewoon Anders Cultureel Programma in het Cobra Museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
18-07-2008

Cobra Museum voor Moderne Kunst, 14 juni – 21 september 2008

‘Gewoon Anders’ is de prikkelende titel van de tentoonstelling over seksuele begeerte, gender en identiteitsvorming die op dit moment te zien is in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Naast de tentoonstelling is een uitgebreid Cultureel Programma ontwikkeld met poëzie, dans, film en theater.

De gedachte achter het Cultureel Programma is dat kunstenaars niet alleen beeldende kunst gebruiken om hun ideëen over het thema seksuele diversiteit vorm te geven, maar dit ook doen in lichaamsbeweging, geschreven tekst, gesproken tekst, bewegende beelden en combinaties daarvan. Dit programma is mede tot stand gekomen dankzij het VSB-fonds.


Om de relatie met de tentoonstelling extra inhoud te geven vinden veel activiteiten binnen het museum plaats, zoals een aantal dansvoorstellingen, een theatervoorstelling en het poëzieprogramma. De tentoonstelling heeft ook een aantal interessante nieuwe samenwerkingsverbanden en locaties opgeleverd, zoals een filmprogramma met en in The Movies en een theatervoorstelling in samenwerking met Ihlia-Homodok in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam Oosterdokskade 143.

Een selectie van onze activiteiten:

25 - 27 juli 2008 - Hermatologisch Getest:

M/V. Een voorstelling in een tijd van ‘bijna’ onbegrensde keuzemogelijkheden. In ‘Hermatologisch getest: M/V’ verkent Eva Marie de Waal de grenzen, de frustraties en de mogelijkheden van gender. Winnaar van de publieksprijs van het ITs Festival 2008, de ITs Award.

Cobra Amstelveen
(Cobra Museum - 2008)

Hermatologisch getest: M/V


24 augustus 2008 – Poëziewedstrijd,

gepresenteerd door Dolly Bellefleur. De Gewoon Anders Poëziewedstrijd wil de bezoeker op een poëtische manier bij de tentoonstelling betrekken. Gedichten, geïnspireerd op één van de vele bijzondere kunstwerken in de tentoonstelling, kunnen vóór 14 augustus ingezonden worden naar info@cobra-gewoonanders.nl. De jury wordt voorgezeten door George Moormann en Maria Barnas.

Cobra Amstelveen
(Cobra Museum - 2008)

Dolly Bellefleur


21 - 27 augustus 2008 – Filmfestival

met o.a. Angels in America marathon. Het festival biedt de unieke kans het nog nooit eerder in Nederlandse theaters vertoonde meesterwerk Angels in America te zien tijdens een marathonvertoning. De film is een sensitief en complex portret over liefde, angst en hoop in New York tijdens de opkomst van de Aids epidemie in de jaren tachtig. Voor andere titels zie www.cobra-gewoonanders.nl.

Cobra Amstelveen
(Cobra Museum - 2008)

Angels in America


6 september 2008 – Project M,

een theatervoorstelling van Fysiek Theatergroep Gif-t. De nieuwe voorstelling van Fysiek Theatergroep Gif-t ‘Project M’ is gebaseerd op de laatste drie uur van het leven van Marilyn Monroe. Drie uren die naar het dramatische einde leidden van een leven vol glamour en passie, maar vooral ook vol zelfdestructie.

Cobra Amstelveen
(Cobra Museum - 2008)

Project M


19 en 21 september – 3 x Krisztina de Châtel,

moderne dans in het museum. De drie choreografieën Boerka in landschap, Solo in Perspectief en Duet in plexiglazen koker belichten sensualiteit, verlangens, anders zijn en de zoektocht naar persoonlijke bevrijding: thema’s die nauw aansluiten bij de tentoonstelling Gewoon Anders.

Cobra Amstelveen
(Cobra Museum - 2008)

Krisztina de Châtel - Boerka in landschap


Het volledige Cultuureel Programma is te vinden op de website van de tentoonstelling www.cobra-gewoonanders.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.