Bijgewerkt: 18 mei 2024

Gewijzigd bestemmingsplan Amstelveen Noord-West

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-11-2007

Op 30 oktober 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het bestemmingsplan Amstelveen Noord-West aan de gemeenteraad aan te bieden ter gewijzigde vaststelling in de raadsvergadering van 28 november 2007- meldt de gemeente Amstelveen in haar persbericht.

In totaal zijn 37 zienswijzen ingediend. Het merendeel heeft betrekking op de bouwplannen Molenweg 10, Zonnestein 64/Nieuw Vredeveld en Zonnestein 66. Deze zienswijzen zijn zeer uitgebreid en bevatten bijna alle aspecten die als bezwaar ingediend kunnen worden zoals: omvang, locatie, geluid, lucht, bodem, flora en fauna, bezonning, verkeer, parkeren, waarde woning.

Zonnestein Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het grasveld in Zonnestein, waar 35 luxe koopappartementen worden gebouwd


Voor Nieuw Vredeveld en Zonnestein 64 is het ingediende bouwplan opgenomen: er is nu sprake van twee kleinere woonblokken. Voor Zonnestein 66 geldt dat het vlak waarbinnen de wijziging naar woningen kan plaatsvinden wordt verkleind. De andere zienswijzen die aanleiding hebben gegeven tot wijzigingen hebben betrekking op individuele gevallen.

In het kader van het voorontwerp bestemmingsplan werden 65 reacties ingediend, uiteindelijk zijn in de bezwaarronde dus 37 zienswijzen overgebleven. Alle indieners krijgen uitgebreid verslag van de voorgestelde wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.