Bijgewerkt: 15 juli 2024

Gevaarlijke verkeerssituatie aan de Van der Hooplaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Huub Lensvelt
31-08-2009

De heer Huub Lensvelt stuurde deze e-mail naar de gemeente Amstelveen en naar ons:

“Geachte heer Van Halteren,

Enige tijd geleden, ongeveer een maand, heb ik brief naar uw collega Rick Schultz gestuurd over de verkeerssituatie Van der Hooplaan/Hueseplein. Helaas heb ik tot op heden nog geen reactie ontvangen, en blijkt dat de heer Schultz verlof heeft. Vandaar, dat ik u nu mail met hetzelfde verzoek.


Grotere kaart weergeven

Ik woon op de Bleriotlaan in Amstelveen, en mijn kinderen gaan naar basisschool Het Palet op de Benderslaan aan de andere kant van de Van der Hooplaan. Dit betekent, dat zij elke ochtend, net als alle andere kinderen uit de Keizer Karelpark-buurt, de Van der Hooplaan moeten oversteken.

Hueseplein Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De kruising Van der Hooplaan en het Hueseplein


Helaas wordt hier 's ochtends erg hard gereden, en het zebrapad door veel automobilisten en ook door de buschauffeurs genegeerd. Een gevaarlijke situatie dus. Ik heb hier contact over gehad met de politie en de wijkagent, waarop zij een keertje hebben gecontroleerd.

Hueseplein Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het zebrapad waar volgens de heer Lensvelt een verkeerslicht moet komen


Het effect hiervan duurt maar kort en is helaas verwaarloosbaar. Vandaar mijn verzoek, om een verkeerslicht te plaatsen op de Van der Hooplaan ter hoogte van Hueseplein. Of om het weinig gebruikte verkeerslicht, dat nu op de Van der Hooplaan staat bij de Doctor Plesmansingel hier naar toe te verplaatsen.

Ik hoop dat dit mogelijk is. Met vriendelijke groet,

Huub LensveltAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.