Bijgewerkt: 18 juni 2024

Getuigen van mishandeling in Amstelveen gezocht

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
27-07-2021

Op maandag 26 juli 2021 heeft er rond 14.15 uur een mishandeling plaatsgevonden in het speeltuintje aan de Albert van Dalsumlaan in de Westwijk. Het jonge slachtoffer Frédérique is door een groep jongens mishandeld en moest vanwege het letsel worden meegenomen naar het ziekenhuis- meldt de Politie Basisteam Amstelveen op Facebook.

De groep jongens bestond uit 4 a 5 personen tussen de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Een van de personen droeg een goud/geel heuptasje. Een ander droeg een paarse korte broek met daarboven een zwart T-shirt met een blauw/paarse opdruk die leek op het universum.



Daar werd ze aangesproken door een jongen van omstreeks 14 jaar 'ben je een jongen of een meisje!!' riep hij naar haar. 'Dat maakt toch niet uit' antwoordde mijn dochter vriendelijk. 'BEN JE EEN JONGEN OF EEN MEISJE!!' schreeuwde hij opnieuw naar haar 'ik ben wie ik ben en jij mag zijn wil je wil zijn' reageerde ze opnieuw netjes. Dat zinde de jongen niet. Met diverse slagen in haar gezicht brak hij haar neus, diverse tanden, sloeg haar een kaakfractuur en liep ze meerdere ernstige verwondingen op in het gezicht. Namens mijn dochter Frédérique roep ik naar allen die dezelfde mening hebben. 'Je mag zijn wie je wil zijn! Kom maar op lafaard!'-schrijft de vader van het meisje op LinkedIn.

Na de mishandeling is de groep weggelopen in de richting van het Westwijkplein. Heb jij rond dit tijdstip iets gehoord of gezien dat met deze mishandeling te maken kan hebben? Of sla je aan op het signalement? Dan komen we graag met jou in contact. Om informatie met ons te delen, neem dan contact op met 0900-8844 en vraag naar politiebureau Amstelveen of Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000. Vermeld hierbij het zaaknummer: 2021153093. Onze dank is groot!


Foto Amstelveen
(Bron Paul Brink - 2021)

Frédérique Brink (14)


Update 27 juli 2021 21 uur: De recherche heeft zojuist een 14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van het 14-jarig meisje in Amstelveen Westwijk. Het onderzoek is in volle gang en de recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.