Bijgewerkt: 15 april 2024

Getuigen gezocht van dodelijke aanrijding motorrijder

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
19-10-2010

De Afhandelunit Ernstige Verkeersongevallen van de Dienst Controle Infrastructuur en Verkeer (DCIV) van de politie Amsterdam-Amstelland is in verband met een aanrijding met dodelijke afloop op zoek naar getuigen. Het betreft de aanrijding op Rijksweg A1 ter hoogte van Diemen waar afgelopen zondagochtend 17 oktober 2010 een 42-jarige motorrijder bij om het leven kwam. De politie is in het bijzonder op zoek naar getuigen die het voorval hebben zien plaatsvinden.


Grotere kaart weergevenDe Rijksweg A1 ter hoogte van Diemen

Het team is telefonisch te bereiken via 020-5594860 Hieronder het bericht, dat zondagochtend uitgebracht is: Motorrijder overleden na aanrijding en valpartij op de A1 / Diemen (17/10/2010) Zondagochtend rond zeven uur is op de snelweg A1 ter hoogte van Diemen een 42-jarige motorrijder overleden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een personenauto. De man reed op zijn motor vanuit Almere naar Amsterdam. Het incident vond plaats op de meest rechter rijstrook vermoedelijk bij en na een inhaalmanoeuvre. De motor raakte de linkerachterkant van de auto.

Vervolgens ging de motorrijder op de vluchtstrook, rechtsvoor de auto rijden. Plotseling reed hij, om nog onverklaarbare reden, schuin de A1 over, waarna hij eindigde op de linker vangrail. Omstanders hebben hem van de vangrail gehaald en zijn onmiddellijk met reanimatie begonnen die later door de hulpdiensten, waaronder het MMT (Mobiel Medisch Team) werd overgenomen.

Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Zoals te doen gebruikelijk is de bestuurster van de betrokken personenauto voor het afleggen van een verklaring meegenomen naar een politiebureau. Twee rijstroken zijn tijdelijk afgesloten geweest. De aanrijding is in behandeling bij politiemensen van de Dienst Controle Infrastructuur en Verkeer (DCIV).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.