Bijgewerkt: 4 juni 2023

Getuige helpt bij oplossen brutale straatroof

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
19-12-2007

Omdat een oplettende getuige een goed signalement van een dader kon geven is een brutale straatroof in Amstelveen opgelost. Donderdagmiddag 13 december 2007 rond drie uur werd in het winkelcentrum aan het Handelsplein een 82-jarige vrouw op brutale wijze beroofd van haar tas. Een man wilde de tas van haar arm  rukken, waardoor het slachtoffer ten val kwam.

Vervolgens greep hij de tas vast en vluchtte, de vrouw gewond achterlatend. Een buurtregisseur dacht naar aanleiding van het signalement de dader te kennen en door technisch en tactisch onderzoek van rechercheurs van het wijkteam Amstelveen-Noord konden zaterdag 15 december twee verdachten worden aangehouden.

De gestolen goederen konden op aanwijzing van een van de daders worden teruggevonden en weer aan het slachtoffer teruggegeven. De verdachten zijn voorgeleid en zitten nog vast. De hevig geschrokken bejaarde vrouw is in een ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.