Bijgewerkt: 15 april 2024

Gestolen iPhone gevonden door speciale applicatie

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
07-01-2011

Op donderdagavond 23 december 2010 rond half acht was het zakkenrollersteam ondersteund door collega’s van het VOV (Veiligheidsteam Openbaar Vervoer) aan het werk in het centrum van Amsterdam.

Op de Nieuwendijk hoorde een politieman dat van iemand zojuist zijn iPhone 4 was gestolen. Deze man vertelde dat zijn iPhone is uitgerust met de zogenoemde "find my iPhone” applicatie. Twee vrienden van de aangever hadden inmiddels ingelogd op een andere gsm en gaven de locaties door waar de iPhone zich bevond.

De gsm was door twee mannen in een café van een tafel gestolen. Zij hadden met een plattegrond in de hand zogenaamd de weg gevraagd. Via de speciale applicatie werd de iPhone gevolgd. Via een omweg over de Wallen kwamen de politiemensen in de Nes uit. Zij treffen daar twee bekende zakkenrollers aan. Een van hen bleek gesignaleerd te staan. Bij een eerste onderzoek werd de iPhone niet aangetroffen.

De gesignaleerde werd overgebracht naar het bureau van de DCIV aan de Eenhoorn. De peilingen van de tracker gingen ineens een stuk sneller in de richting van Oost. Terwijl de politiemensen nog verder zochten in de Nes zat de gesignaleerde inmiddels aan de Eenhoorn.

De volgende peilingen wezen vervolgens uit dat de telefoon al in Oost terecht was gekomen op de James Wattstraat waar het bureau De Eenhoorn zit. De gesignaleerde man werd vervolgens grondig gefouilleerd. En wat bleek: de man had de iPhone in zijn onderbroek verstopt.

De 23-jarige man werd aangehouden en de volgende dag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De verdachte is in bewaring gesteld en in verband met snelrecht op 5 januari 2011 voor de rechter verschenen. De man werd veroordeeld tot 6 weken gevangenisstraf.

Kortom een bijzondere vangst dankzij nieuwe technologie een prima samenwerking tussen de aangever zijn vrienden, politiemensen van het zakkenrollersteam en het VOV.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.