Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Gesteggel rond horeca Noord-Poeloever

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
26-12-2008

Door Henk Godthelp
Henk Godthelp Amstelveen

De initiatiefnemers en de lokale overheid steggelen al enige tijd over een nieuw te realiseren horecavoorziening aan de Noordelijke Poeloever. Struikelblok vormt de extra ruimte die door de exploitanten wordt gewenst.

De horecagelegenheid mag 125 vierkante meter bruto vloeroppervlakte (bvo) bedragen, evenals 125 vierkante meter terras hebben. De initiatiefnemers wensen extra ruimte, ongeveer 25 vierkante meter, voor onder meer opslag, voorraad, koelcel en het terras. Zij opperen onder meer het toevoegen van een kelder op stahoogte aan de plannen zodat de extra bruto vloeroppervlakte ondergronds gerealiseerd zal kunnen worden.

Ook willen ze voor de toiletgroep en garderobe 15 vierkante meter extra zodat het gewenste aantal zitplaatsen kan worden realiseren. De gemeente is niet bereid mee te werken aan de verruiming van het aantal vierkante meters. Dit wordt niet fair geacht naar afgevallen gegadigden voor de locatie, die hun plannen op de oorspronkelijke eisen hebben moeten baseren.

Paviljoen, geen kiosk, snackbar

De initiatiefnemers, Hanne Blom en Erik Buunk, staat aan de Noordelijke Poeloever de realisatie een paviljoen voor ogen „Absoluut een hoger niveau dan een kiosk, snackbar of pannenkoekenhuis," aldus een e-mail, die aan de fractievoorzitters is gestuurd en deze krant ter hand is gesteld. „Het moet een leuke plek zijn waar Amstelveners elkaar kunnen ontmoeten, zowel in de zomer op het terras als in de winter bij de open haard. Een plek waar je na een wandeling, een fietstocht, of na het uitlaten van de hond lekker kunt borrelen, eten of drinken."

Blom en Buunk werden uit een aantal gegadigden geselecteerd. Om hun plan te realiseren zijn een „goed geoutilleerde keuken nodig, een dito bar en minimaal veertig zitplaatsen." Volgens Blom en Buunk zijn 125 vierkante meter bvo daarvoor te weinig en zij vragen 25 vierkante meter extra, voornamelijk in de vorm van een kelder te realiseren.

Maar, zo repliceert de lokale overheid in een e-mail die ook in handen is van deze krant, „op grond van hun bedrijfsplan inclusief financiële onderbouwing op basis van 125 vierkante meter bvo is er aan Blom en Buunk gegund."„Het is naar de afgevallen gegadigde niet te verkopen dat de kaders waarop is geselecteerd gedurende het traject worden versoepeld," aldus projectmanager Marrije Maarschalk.

Blom en Buunk wonen sinds twaalf jaar in Amstelveen. Tot juli 2006 waren ze de eigenaren van het hoofdstedelijke restaurant Zomers aan de Prinsengracht. Inmiddels hebben ze een horeca adviesbureau opgezet en geven ze gasttrainingen aan het ROC.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.