Bijgewerkt: 23 juli 2024

Gerard Lohuis is de beste poppodiumdirecteur van 2010

Nieuws -> P60

Bron: VNPF / Conchita Willems
26-05-2010


Tijdens het Gala van de Popmuziek in de Melkweg in Amsterdam op 26 mei 2010 zijn de winnaars bekendgemaakt van de IJzeren Podiumdieren, de Duiveltjes en Music Managers Awards. Winnaars van de IJzeren Podiumdieren 2010 zijn:

Beste Directeur: Gerard Lohuis (P60, Amstelveen)

Beste Podium: Rotown in Rotterdam(Dick Pakkert),

Beste Programmeur: Darko Esser (Doornroosje, Nijmegen)

Beste Festival: Lowlands (Eric van Eerdenburg).

De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) wil in samenwerking met onder andere het Muziek Centrum Nederland (MCN) en Music Managers Forum Nederland dé toonaangevende en onafhankelijke prijsuitreikende organisatie in Nederland zijn voor de live popsector.

De prijzen van de VNPF (IJzeren Podiumdieren) richten zich daarbij op prestaties van professionals en organisaties. De IJzeren Podiumdieren worden toegekend door een jury. De prijzen richten zich op de prestaties van ‘vakgenoten’ die het beleven van popmuziek mogelijk maken.

Lohuis Amstelveen
(Foto Karel Stevens - 2010)

Een stralende Gerard Lohuis in de Melkweg


Het juryrapport over Gerard Lohuis:

De teleurstelling bij de collega’s was groot, toen in 2008 deze prijs naar een collega ging. Betrokken en zelfverzekerd personeel, dat zegt wat over de leiding. De jury signaleert bij P60 al jaren lang een zeer stabiele combinatie van goed werkgeverschap, maar ook een goed werknemerschap.

Het is de verdienste van Lohuis, dat hij altijd de juiste mensen aan boord heeft. Kennelijk werkt talent graag bij en met P60. Als bestuurslid van de werkgeversorganisatie zet Lohuis deze expertise ook in voor collega-leden, bij het verder ontwikkelen van de CAO. En dat allemaal met een zeldzame – wie schreef ook al weer ‘als zomersproeten op een albino’? – bescheidenheid.

P60 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Alle teamleden, stagiaires en vrijwilligers van P60 poseren voor een groepsfoto op dinsdagavond 22 december 2009


Gerard Lohuis bouwt al 10 jaar gestaag aan zijn podium voor pop, cultuur en media. Met een haast speelse vindingrijkheid weet hij externe financiers aan zijn organisatie te binden. In tijden van bezuinigen lukt het hem met adequate zendingsdrift, bekeringsijver en overtuigingskracht de gemeente te overreden een verbouwing van een relatief nieuw podium juist te zien als investering.

Om een schouwburgdirecteur uit Noord- Brabant, na een masterclass gemeentelijke lobby van Lohuis, te citeren: “Heeft u een politieke achtergrond?, Want, wat u doet is geen lobbyen meer, maar politiek bedrijven…” En dat allemaal om daar waar het werkelijk om gaat te bewerkstelligen. Een belanghebbend programma dat bij P60 al lang niet meer alleen over bandjes en dj’s gaat.

Het voltallige team van P60 was aanwezig bij deze huldiging. Gerard sprak zijn dank uit aan alle P60-ers: het team en de vrijwilligers van P60. Het was een feest voor alle professionals in de 'live'-muzieksector en in het bijzonder voor de Amstelveense afvaardiging.

Winaars Duiveltjes 2010

• Beste gitarist: Anton Goudsmit (New Cool Collective, Ploctones)

• Beste zanger(es): Torre Florim (De Staat)

• Beste Bassist: Ivo Severijns (Kane)

• Beste Drummer: Joost Kroon (New Cool Collective, Kane)

• Beste Toetsenist: Niels Broos (Kyteman’s Hiphop Orkest)

De Duiveltjes worden sinds 2003 jaarlijks uitgereikt door Muziek Centrum Nederland (tot 2008 Nationaal Pop Instituut) aan de beste popmuzikanten van Nederland, gekozen door hun collega-muzikanten.

Winnaars Music Managers Awards 2010

• Beste manager Binnenlandse activiteiten: Nancy Poleon (C-Mon & Kypski)

• Beste manager Buitenlandse activiteiten: Marcel Albers (Rose / Moke)

• Rookie of the year: Marc Derby (Dio)

Lohuis Amstelveen
(Foto P60 - 2010)

De burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen feliciteert namens het College van Amstelveen op donderdag 27 mei 2010 persoonlijk Gerard Lohuis, de directeur van P60 met zijn behaalde prijs
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.