Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Gerard Lohuis directeur P60 in bestuur Trans Europe Halles

Nieuws -> P60

Bron: P60
27-05-2013

Internationale conventie 2014 in Amstelveen

In de Letse hoofdstad Riga is Gerard Lohuis, directeur-bestuurder van P60 op 26 mei 2013 gekozen in het bestuur van het Trans Europe Halles netwerk. Dit netwerk van onafhankelijke culturele podia heeft 51 leden uit 25 landen en stimuleert uitwisseling van kennis en talent voor een duurzame culturele sector in Europa. Trans Europe Halles viert dit jaar haar 30 jarig jubileum. Behalve P60 is uit Nederland ook Melkweg Amsterdam lid. Het coördinatie kantoor zit in Lund (Zweden).

lohuis Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

Ontvangst leden Trans Europe Halles in het stadhuis van Riga, Letland op 23 mei 2013


YOUTH IN ACTION

P60 neemt sinds 2005 deel aan het –Youth in Action- programma van de Europese Unie. In dat kader zijn er elk jaar 4 Europese jongeren die een jaar lang vrijwilligerswerk doen in P60.  De gemeente Amstelveen helpt met (tijdelijke) huisvesting. Vanuit het poppodium worden weer vrijwilligers gestuurd naar trainingen in diverse landen. Een bijzondere samenwerking is er met UFA-Fabrik uit Berlijn-Tempelhof (partnerstad Amstelveen) die ook lid zijn van Trans Europe Halles.

lohuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Gerard Lohuis, directeur van P60 in november 2011 opent het jaarlijkse Moving Buildings festival van poppodium P60 in Amstelveen


ENGINE ROOM PROJECT

Het netwerk krijgt subsidie van het Culturele Programma van de Europese Unie voor het Engine Room Project, dat loopt van 2011 tot 2014. Het is een programma met uitwisselingen, trainingen, artistieke producties, onderzoek en projecten voor vrijwilligers. De voortgang wordt besproken tijdens de twee netwerkmeetings die elk jaar plaatsvinden.

De evaluatie en afsluiting van dit 3 jaar durende project is op 3 en 4 april 2014 in P60. Daar worden 200 deelnemers uit meer dan 30 landen verwacht. De conventie wordt georganiseerd samen met de Melkweg-Amsterdam.

‘Het is een grote eer en uitdaging voor mij om in het Europese bestuur van dit netwerk te zitten. Het biedt veel kansen voor jongeren om internationale ervaring op te doen. Met de conventie hier willen we Amstelveen goed op de Europese kaart zetten’ aldus Gerard Lohuis.

Trans Europe Halles?

Trans Europe Halles (TEH) is een Europees netwerk van onafhankelijke culturele centra die als baanbrekende culturele actoren van Moskou, Boedapest en Belgrado verbindt met creatieve krachten in Amsterdam, Helsinki en Berlijn – om een paar te noemen.

Het netwerk telt momenteel 48 leden en 16 vrienden in 25 Europese landen. Opgericht in 1983, het netwerk brengt nu samen meer dan vijftig multidisciplinair en maatschappelijk betrokken leden in heel Europa. De meeste centra zijn gevestigd in de gebouwen van industrieel erfgoed en ze hebben belangrijke en uitdagende acties hebben genomen in het gevestigde cultuurbeleid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.