Bijgewerkt: 18 mei 2024

Genomineerden 'Sportvereniging van het jaar 2012' bekend!

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen / Sportbedrijf Amstelveen
07-01-2013

Sportverenigingen Millenium Basketball Club Amstelveen, Honk- en softbalclub  De Vliegende Hollanders en Schermschool Tréville zijn genomineerd voor Sportvereniging van het jaar 2012.

Voor de verkiezing van de sportvereniging van het jaar stellen het Amstelveens Sportbedrijf en de Stichting Topsport Amstelveen (STAV) een lijst van sportverenigingen op die voor nominatie in aanmerking komen. Een vakkundige jury kiest daar drie genomineerden uit. De jury bestaat uit de beleidsambtenaar sport van de gemeente, Ronald Berkvens en raadsleden Marga van Herteryck, Esther Veenboer en Rien Alink.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Emergohal in juni 2009


De jury motiveert haar nominatie als volgt:

Millenium Basketball Club Amstelveen (MBCA): Sinds het aantreden van een nieuw, enthousiast bestuur maakt de vereniging een opmerkelijke, maar gezonde groei door. De club heeft inmiddels de grootste jeugdafdeling van Noord-Holland, onder meer door de ‘Basketball’s cool’ waar kinderen kunnen kennis maken met de sport. 

Honk- en softbalclub De Vliegende Hollanders: De vereniging luisterde haar 50-jarig jubileum op met een zeer geslaagd internationaal evenement: de Europese kampioenschappen Softbal voor heren, waaraan acht internationale teams deelnamen.

Schermvereniging Tréville: De jury is gecharmeerd van deze jonge loot aan de Amstelveense sportstam met zijn vele jeugdige talenten en vond dat de school van maître Pascal Kenter zeker een nominatie verdiende.

Op donderdag 17 januari 2013 maakt John Levie (BBA) wethouder Sport bekend, welke sportvereniging uitgekozen wordt tot vereniging van het jaar 2012. Naast de verkiezing tot sportvereniging van het jaar huldigt de gemeente tijdens deze bijeenkomst in de Emergohal ook de Amstelveense sportkampioenen van 2012.

De Emergohal is ingrijpend gerenoveerd en de feestelijke heropening van deze fraaie sporthal zal tegelijkertijd plaatsvinden. Presentator Mathijs Groenewoud. Het officiële programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.