Bijgewerkt: 25 mei 2024

Genomineerden Sportvereniging van het Jaar 2023 Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
11-12-2023

Met trots maakt AmstelveenSport de genomineerden voor Vereniging van het Jaar 2023 bekend. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus de cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen. 

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2023)

Winnaar Sportvereniging van het Jaar 2022: Korfbalvereniging Amstelveen

De afgelopen weken konden Amstelveense sportverenigingen een motivatie voor Vereniging van het Jaar 2023 in sturen. De jury, bestaande uit een aantal gemeente raadsleden en beleidsmedewerker sport van de gemeente Amstelveen onder leiding van Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport stonden voor de uitdaging uit alle inzendingen drie verenigingen te nomineren. Het sportaanbod in Amstelveen is enorm dankzij veel mooie verenigingen, die eigenlijk stuk voor stuk deze prijs verdienen. Maar de jury heeft een keus moeten maken. Dit op basis van het volgende criterium: “Kijk terug op 2023, waar ben je als vereniging het meest trots op? Wat is er in 2023 gebeurd of wat heeft de vereniging gedaan wat iedereen moet weten, wat je andere verenigingen ook zou gunnen of waar ze van kunnen leren.”

De volgende drie verenigingen wisten hierop de meeste stemmen van de jury te behalen: Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, Amstelveense Rugby Club en Roeivereniging Okeanos.

Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 9 februari 2024 wordt bekend gemaakt wie van deze drie verenigingen zich Vereniging van het Jaar 2023 van de gemeente Amstelveen mag noemen. Daarnaast worden tijdens deze feestelijke gala-avond Amstelveense kampioenen gehuldigd, worden de Sporter en Talent van het jaar gekozen, wordt de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt en worden coaches en vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje gezet. Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.