Bijgewerkt: 23 mei 2024

Genomineerden Rabobank Talentprijzen 2019 zijn bekend

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
15-12-2019

Op 13 december 2019 heeft de deskundige jury zich gebogen over de vele aanmeldingen voor de prestigieuze titel 'Rabobank Talent van het jaar 2019'. De jury boog zich over de voorselectie van 35 toptalenten uit de 175 geregistreerde (sport)talenten die AmstelveenSport begeleidt. Na de vergadering gaven een aantal juryleden hun commentaar over de Rabobank Talentprijzen. Danny Moinat: 'Om als Rabobank een kleine bijdrage te kunnen doen in de talentontwikkeling van Amstelveense jeugd, geeft me een goed gevoel' Frits Barend: 'Wat er gedaan wordt in Amstelveen met topsport is uniek in Nederland, ga zo door!'

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2019)

De jury van de Rabobank Talentprijzen en talentbegeleiders van AmstelveenSport van links naar rechts, Danny Moinat (Adviseur Private Banking bij Rabobank Amstel en Vecht), presentator Frits Barend, Ron Berteling (talentbegeleider), Rien Alink (voorzitter), Berit Gunderson (talentbegeleider), Agnes Brunninkhuis, Peter van Noord, Brian de Wit


Talent- en Juniorprijs
De Rabobank, die deze prijzen al vele jaren ter beschikking stelt, beloont de jonge topsporters in twee categorieën. Voor talenten die de status toptalent bereikt hebben en afgelopen jaar uitzonderlijk goed gepresteerd hebben is er de 'Rabobank Talent van het jaar' prijs. Talenten die een grote belofte voor de toekomst zijn, komen in aanmerking voor de 'Rabobank Junior van het jaar' prijs. Voor deze titels stelt de Rabobank geldprijzen ter beschikking. De winnaars van de Talent van het jaar prijs krijgen € 500,- per persoon, de nummer 2 en 3 krijgen respectievelijk € 350,- en € 250,-. Alleen de winnaars van de Junior van het jaar prijzen krijgen € 250,- per persoon.

Bekende winnaars
Eerdere winnaars van de Rabobank talentprijzen zijn Tim Veldt (wielrenner), Kira Toussaint (zwemster), Carel Eiting (voetballer), Anne Buijs (volleybalster) en Lauren Stam (hockeyster). Ook zij werden tijdens hun middelbare school periode begeleid door de talentbegeleiders van AmstelveenSport en zijn inmiddels uitgegroeid tot internationale toppers.

De jury onder leiding van voorzitter Rien Alink nomineerde de volgende talenten:

Rabobank Talent van het jaar prijs 2019 jongens:
Thomas Bueters (voetbal en zeilen)
Suhayl Nawar (schermen)
Cody van As (handbal)

Rabobank Talent van het jaar prijs 2019 meisjes:
Nienke van Dok (atletiek)
Jenna Telles (karate)
Annelotte Maitland (roeien)

Rabobank Junior van het jaar prijs 2019 jongens:
Michael Dijkstra (schermen)
Djai Denneboom (skiën)
Steef van Wijk (musical en dans)

Rabobank Junior van het jaar prijs 2019 meisjes:
Nikki de Blok (Turnen)
Barbara Galek Olsthoorn (ritmische gymnastiek)
Milou van den Berg (kogelstoten)

Wie er uiteindelijk met de titel 'Rabobank Talent of Junior van het jaar 2019' vandoor gaat, wordt tijdens het Amstelveens sportgala op vrijdag 24 januari 2020 bekend gemaakt. Het sportgala is alleen op uitnodiging bij te wonen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.