Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Genoeg parkeerruimte in Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
28-10-2009

Het is niet nodig extra parkeerplaatsen te creëren in het Oude Dorp. Dat stellen Burgemeester en Wethouders in een reactie op vragen van VVD en D66 om meer parkeerruimte.

Dorpsplein Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Alle parkeerplaatsen zijn bezet op het Dorpsplein van Amstelveen op 28 oktober 2009 om 14 uur 40


Het college erkent, dat uit een verkeersonderzoek vorig jaar bleek, dat de parkeerdruk in het Oude Dorp hoog is en dat veel auto's parkeerplaatsen langdurig bezet houden. Toch zijn er overdag altijd plekken beschikbaar voor bezoekers van de Dorpskerk, het Museum Jan van der Togt en bezoekers van de horecagelegenheden, aldus B en W.

De parkeerplaatsen zijn alleen niet altijd even snel te vinden, omdat een deel van de parkeerruimte zich aan de rand van het Oude Dorp bevindt. Dat er wel eens een stukje gelopen moet worden, is inherent aan het oude deel van Amstelveen, vindt het college.

Bezoekers kunnen terecht achter het raadhuis aan de Doorweg en aan de Ouderkerkerlaan. Voor klanten van winkels zijn er altijd genoeg betaalde parkeerplaatsen beschikbaar. Het college presenteert op 26 november 2009 op een inloopavond de nieuwste plannen voor het Dorpsplein.

De zaak is ingewikkeld, omdat behalve de inrichting van het Dorpsplein ook de vervanging van riolering onder het noordelijk deel van de Dorpsstraat en onder de Burgemeester Colijnweg een rol speelt, ook groot onderhoud aan de kruising van deze twee straten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.