Bijgewerkt: 4 oktober 2023

Gemeenteraad is akkoord met lokale tv

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb.com
20-12-2007

Op woensdag 19 december 2007 heeft de raad tijdens de Raadsvergadering van de Gemeente Amstelveen, ondanks de tegenwerkende ChristenUnie, OCA, GroenLinks en D66, toegestemd met lokale tv-uitzendingen. De vraag was of de omroep RTV-Amstelveen 87.000 euro subsidie zou krijgen. Reden om dit af te wijzen zou zijn dat de omroep haar radio- en kabelkrant uitzendingen nog moet verbeteren. Echter de gelden werden toegezegd zodat de omroep hiervoor de apparatuur kan kopen om met tv uitzendingen te kunnen beginnen.

Voorafgaande discussie

Volgens de D66 raadslid Rien Alink, is de omroep nog niet op sterkte. Hij vindt dat het nog te vroeg is om met tv uitzendingen te beginnen. Alink wil eerst kwaliteit horen en zien, want een feit nu is dat de kabelkrant niet adequaat up-to-date wordt gehouden. Aankondigingen van gebeurtenissen, activiteiten, inschrijvingen die al voorbij zijn, staan nog regelmatig veel te lang in de nieuwsberichten te lezen. Oud nieuws is geen nieuws, maar bij RTV-Amstelveen wel.

OCA en CU

Raadslid Nora Tang van de Ouderencombinatie diende een amendement in. Dit verzocht om slechts een deel toe te kennen en 70.000 euro subsidie naar 2009 te schuiven. Raadslid Jacqueline Koops van de ChristenUnie merkte op dat de beoogde reclame inkomsten van de omroep veel lager waren, dan de in de begroting opgevoerde 30.000 euro. De vraag blijft hoe dat is gekomen, is er wel voldoende actie ondernomen om bedrijven te motiveren reclame op de zender te plaatsen. Mevrouw Koops vond het ook wel erg vreemd en getuigen van desinteresse, dat er niemand van de omroep aanwezig was tijdens deze belangrijke raadsvergadering.

Nora Tang Koops Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Nora Tang van de Ouderencombinatie en Jacqueline Koops van de ChristenUnie tijdens de raadsvergadering op 19 december 2007


GroenLinks

Gemeenteraadslid van GroenLinks, Paul Regouin, gaf aan de zaak niet te vertrouwen en hij wilde de rekenkamercommissie opdracht laten geven om de financiële administratie van de omroep onder de loep te nemen. Hoe is het mogelijk dat van de gevraagde 87.000 euro subsidie, 60.000 euro opgaan aan het salaris van de interim-manager. Dus de vraag is, hoe kunt de omroep met het resterende bedrag aan apparatuur voor tv-uitzendingen en alle bijkomende kosten? Echter op zijn voorstel werd verder geen actie op ondernomen.

Hellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Hellendall tijdens zijn betoog


De wethouder

De verantwoordelijke wethouder, Frans Hellendall, vindt dat de omroep een grote ontwikkeling doormaakt. Hij legde in zijn weerwoord uit dat een omroep zonder tv uitzendingen, tegenwoordig niet als omroep wordt gezien. Dat het daardoor ook moeilijker is om aan sponsors te komen. Vergeleken met Straal, de vorige uitzendende Amstelveense omroep, doet de organisatie van Global Star het veel beter. De coalitie van PvdA, VVD en CDA met de steun van Burgerbelangen hebben het amendement uiteindelijk teruggefloten. Dat betekende aan het eind van dit vergaderpunt dat RTV Amstelveen de kans krijgt om met televisie uitzendingen een begin te maken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.