Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Gemeenteplan: Westwijk gratis met openbaar vervoer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
20-02-2008

De gemeente wil dat bewoners van het nieuwste gedeelte van Westwijk gratis kennis kunnen maken met het openbaar vervoer. Het gaat om een proef voor drie maanden. De proef is bedoeld voor Westwijk-Zuidoost, dat nabij de eindhalte van sneltram 51 wordt gebouwd en waar negenhonderd woningen komen.

Westwijk tram 51 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het eindpunt van de sneltram 51 in Westwijk


Amstelveen heeft samen met het GVB, Connexxion en de Stadsregio Amsterdam onderzocht of de bewoners gratis kunnen reizen binnen Amstelveen en in Amsterdam. De bedoeling is de bewoners vertrouwd te maken met de mogelijkheden van het openbaar vervoer opdat zij na het aflopen van de proef van bus en sneltram blijven reizen. Zo kan het gebruik van de auto worden beperkt.

Alle betrokken partijen staan positief tegenover het verstrekken van een gratis proefkaart. Gratis voor bewoners betekent echter niet dat er geen kosten aan verbonden zijn. GVB en Connexxion willen 80 euro per maand per abonnement in rekening brengen, maar de gemeente Amstelveen wil niet alleen voor die kosten opdraaien.

De verwachting is dat ongeveer 30 procent van de doelgroep daadwerkelijk een proefabonnement wil. Daarmee komen de kosten voor drie maanden voor de hele proef op 150 duizend euro. De gemeente heeft voor 90 procent van de kosten (135 duizend euro) subsidie aangevraagd bij de Stadsregio Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.