Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Gemeenten in actie tegen werkloosheid door coronamaatregelen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-05-2020

Gemeenten in de arbeidsmarktregio Amsterdam slaan de handen ineen met sociale partners, UWV en private partijen om mensen en werk te matchen. Binnen een paar weken gaat een regionaal Werkcentrum open dat werkgevers die geen werk meer voor hun medewerkers hebben, verbindt met werkgevers die juist hard op zoek zijn. Doel is de oplopende werkloosheid door de coronamaatregelen het hoofd te bieden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen


De regio Amsterdam wordt economisch hard geraakt door de coronacrisis. Dat geldt ook voor Amstelveen. Veel mensen zitten zonder werk of inkomen. Sectoren zoals de horeca en het toerisme liggen nagenoeg stil. Maar er zijn ook sectoren zoals de zorg, logistiek, distributie en supermarkten die juist staan te springen om mensen. Door een brede regionale samenwerking kunnen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt snel bij elkaar gebracht worden, zodat mensen aan het werk blijven en het vitale werk door kan blijven gaan. Het Werkcentrum moet nog voor juni 2020 van start.

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen vindt het Werkcentrum een goede aanvulling op het Werkplein AA: 'Ook in Amstelveen zien we een golf aan aanvragen voor de WW, bijstand en steunmaatregelen van de overheid. Via het Werkcentrum kunnen we sectoren waar minder werk is koppelen aan sectoren waar kansen liggen, zodat mensen zoveel mogelijk aan het werk blijven. Het is goed dat we dit regionaal organiseren, want dan zijn er meer mogelijkheden.' Voor individuele ondersteuning bij het zoeken naar werk en/of opleidingen kunnen mensen nog steeds terecht op het Werkplein AA. Kijk voor meer informatie op: https://www.werkpleinaa.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.