Bijgewerkt: 4 maart 2024

Gemeenten Amstelland-Meerlanden kopen samen gas in

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
20-04-2009

Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn hebben gezamenlijk de inkoop van gas aanbesteed. De gunning aan leverancier Dong vindt plaats op maandag 20 april 2009.

Al eerder bestond er eenzelfde inkoopverband voor de aanbesteding van de levering van elektriciteit. Het is echter voor het eerst dat Amstelland-Meerlanden gezamenlijk gas inkoopt. Het past in het streven van de gemeente Amstelveen om waar mogelijk inkoopvoordelen te behalen. De overeenkomst geldt voor drie jaar (2010, 2011, 2012), met twee maal de optie tot verlenging met een periode van een jaar.

De voordelen voor gezamenlijke inkoop zijn:  1. lagere marges door groter volume

  2. bij volgende jaarinkopen uitgaan van een vaste prijs.


Aan gezien de gemeenten tot nog toe elk volgens eigen voorwaarden gas afnamen, is op dit moment het gezamenlijke voordeel nauwelijks te berekenen. In totaal is sprake van 1.694.374 m³ verbruik per jaar.

DONG Energy is een Scandinavisch energiebedrijf met wereldwijd meer dan 1,5 miljoen klanten, waarvan 150.000 in Nederland. Zij heeft ruim 50 jaar ervaring op de internationale energiemarkt. De moedermaatschappij DONG Energy in Denemarken ontwikkelt continu innovatieve manieren om zuiniger en milieuvriendelijker met energie om te gaan, met als uiteindelijke doel energie te leveren zonder CO-uitstoot.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.