Bijgewerkt: 22 september 2023

Gemeente verhaalt schade graffiti op dader

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-06-2010

De gemeente Amstelveen gaat een jongere zelf laten opdraaien voor schade die is aangericht aan een gemeentelijk eigendom. Het college van burgemeester en wethouders wil hiermee benadrukken dat jongeren verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden en de consequenties moeten ondervinden.

Regelmatig wordt er schade toegebracht aan gemeentelijke eigendommen. In veel gevallen zijn de daders niet te achterhalen en draait de gemeente oftewel de Amstelveense belastingbetaler op voor de herstelkosten.

graffiti  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Graffiti op de muren van het jeugdcentrum 'De Bajes' aan de Ouderkerkerlaan


VVD wethouder Raat van jeugd en handhaving: ‘Ruim een week geleden is een jongere betrapt op het aanbrengen van graffiti op de 1e Amstelveense Montessorischool aan de Burgemeester Haspelslaan. Het laten weghalen van de graffiti kost honderden euro’s.

Via een juridische procedure gaan we de reinigingskosten op hem en/of zijn ouders verhalen. Vanzelfsprekend geldt dit voor iedereen die we vanaf heden betrappen op het aanbrengen van vernielingen. Schade toebrengen aan andermans of gemeentelijke eigendommen accepteren we niet in Amstelveen’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.