Bijgewerkt: 25 juli 2024

Gemeente steunt Platform C Amstelveen op weg naar een financieel gezonde toekomst

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-10-2019

Bij de aanstelling van Madeleine Heijligers de nieuwe directeur van Platform C Amstelveen is aan het licht gekomen dat de culturele organisatie met financiële tekorten kampt. Uit gesprekken die het Amstelveense college voert met de directie blijkt een grote ambitie om de problemen op te willen lossen. Het college is blij met de nieuwe wind die er waait en heeft aangegeven te willen helpen waar zij kan.

Platform C Amstelveen is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen de Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen. Door de manier, waarop de voormalige directeur de fusie heeft uitgevoerd, zijn de (financiële) voordelen die dit moest opleveren niet behaald. Hierdoor zijn financiële en organisatorische problemen ontstaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Madeleine Heijligers directeur van Platform C Amstelveen en Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur openen op 5 oktober 2019 de 28ste Atelierroute Amstelveen in de Kunstuitleen


'Wij zijn door de huidige directeur Madeleine Heijligers op de hoogte gesteld van de financiële problemen en het verbeterplan dat zij heeft opgesteld' - zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur). 'Zij toont een enorme inzet om de problemen aan te willen pakken en we hebben toegezegd haar hierbij te ondersteunen waar we kunnen. Platform C is een basisvoorziening binnen de culturele infrastructuur van Amstelveen. Het levert een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen én volwassenen en brengt Amstelveners uit verschillende lagen van de bevolking samen.'

Het opvangen van het tekort van 200.000 euro is in eerste instantie de taak van de instelling. Het college hecht echter grote waarde aan het voortbestaan van Platform C Amstelveen en heeft een financieel overzicht en onderbouwing opgevraagd. Aan de hand daarvan bekijkt het college op welke manier het de instelling kan ondersteunen. Bijvoorbeeld door het geven van een eenmalige of meerjarige subsidie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.