Bijgewerkt: 25 juni 2024

Gemeente organiseert Week van het Papier

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-03-2008

In Amstelveen bestaat twintig procent van het restafval uit papier dat hergebruikt had kunnen worden. Dat kan beter, sterker nog dat moet beter. Om het gescheiden inzamelen van papier onder de aandacht te brengen organiseert de gemeente Amstelveen de ‘Week van het Papier’.

Van maandag 31 maart tot vrijdag 4 april 2008 vinden er diverse activiteiten plaats.

Papierentas.

Om het scheiden van papier nog makkelijker te maken ontvangen Amstelveners voor de tweede keer een stevige papierentas bij het Amstelveens Weekblad. Hiermee kunnen zij het oud papier eenvoudig apart houden en naar de papiercontainer brengen.

Grote Papier Inzamelwedstrijd

Zeven Amstelveense basisscholen doen mee aan de ‘Grote Papier Inzamelwedstrijd’. Gedurende de week verzamelen de scholen zoveel mogelijk oud papier in een container naast de school. Aan het eind van de week haalt het recyclebedrijf Pothuijzen de containers op en weegt het opgehaalde papier. De school die het meeste aantal kilo’s papier per leerling ophaalt wint een mooie prijs.

Origami Amstelveenweb
(Wikipedia- 2008)

2 en 3 dimensionaal origami


Expositie & test je kennis

Gedurende de week is er in de bibliotheek in het Stadshart ook informatie te vinden over de geschiedenis van papier en hoe papier hergebruikt kan worden. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen hun kennis vervolgens testen door vijf vragen te beantwoorden. Onder alle goede inzendingen verloten we drie mooie prijzen.

Knutselmiddag

De gemeente Amstelveen organiseert op 2 april de knutselmiddag:’Wat kun je doen met (oud) papier? Tussen 13.30 en 16.00 uur kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar binnenlopen bij de bibliotheek in het Stadshart en gratis deelnemen aan diverse knutselactiviteiten zoals:

Origami

Goochelen met papier

Collage maken

Vlieger maken

Alle activiteiten nemen een kwartier tot een half uur in beslag. Afhankelijk van de belangstelling mogen kinderen zelf bepalen aan hoeveel activiteiten zij deel willen nemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.