Bijgewerkt: 20 juli 2024

Gemeente onderzoekt herrie Stadsplein

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Weekblad
03-12-2008

Er komt onderzoek naar geluidsnormen voor het Stadsplein. De gemeente gaat daarvoor experts inschakelen met het doel heldere normen vast te stellen voor evenementen op het plein die hinder kunnen opleveren voor omwonenden.

Burgemeester en Wethouders antwoorden dit op vragen van omwonenden en van het Wijkplatform Stadshart. B en W tekenen er wel bij aan dat de bewoners enige mate van geluidsoverlast moeten accepteren: 'De locatie betreft immers het centrum van de stad dat bruisend en levendig moet zijn en geschikt is om publiek vanuit de hele stad en regio te ontvangen.'

B en W voelen er niet voor de omwonenden van het plein nauwer te betrekken bij de beslissingen over evenementen. Het Wijkplatform is vertegenwoordigd in het Platform Stadshart en er is een notitie over het Stadsplein opgesteld, waarover iedereen zes weken heeft kunnen meepraten. Bewoners hadden gevraagd om het aanpakken van skateboards, scooters en bromfietsen. Volgens B en W kunnen die moeilijk verboden worden, omdat ze in dezelfde klasse vallen als scootmobiels.

Robert van Waning van de Vereniging van Eigenaren Rembrandthof bestrijdt dat. „Zoeken op internet levert op dat in andere gemeenten snorfietsen, bromfietsen en scooters in één adem worden genoemd als zijnde verboden in bepaalde gebieden. Scootmobiels zijn wel toegestaan dankzij ontheffingen of andere maatregelen of voorzieningen."

B en W zeggen ook strikt op scooter- en brommeroverlast te handhaven. Van Waning: „Die ene controle per twee weken binnen de gehele gemeente maakt duidelijk weinig indruk op jongelui."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.