Bijgewerkt: 20 april 2024

Gemeente ondersteunt ambities Amstelveens Sportbedrijf

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / SAS
28-04-2008

Het Amstelveens Sportbedrijf heeft het afgelopen jaar een 'pechjaar' gehad. Het groot onderhoud van zwembad De Meerkamp en de slechte zomer zorgde voor een negatief saldo. De gemeente is zich bewust van de meerwaarde van het Sportbedrijf en streeft dan ook naar een duurzame instandhouding van het Sportbedrijf met een gezonde bedrijfsvoering.

Joss Tabak Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wethouder sport en recreatie, Joss Tabak (VVD) tijdens de zgn persochtend

>
Het Sportbedrijf is een belangrijke schakel in het Amstelveense sportbeleid. Met veel enthousiasme stimuleren zij sport onder Amstelveners. Daarnaast organiseren zij diverse activiteiten. Ook de jaarlijkse huldiging van de Kampioenen en de Play off wedstrijden voor het Nederlands volleybalkampioenschap vallen hieronder. De combinatie tussen breedtesport en topsport is belangrijk.

Joss Tabak, wethouder Sport:’Het Amstelveens Sportbedrijf heeft onlangs haar bedrijfsplan 2008-2011 gepresenteerd. De ambities in dit plan spreken me aan. De financiële situatie moet de komende jaren wel verbeteren, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Ondanks het feit dat alles zijn prijskaartje heeft wil de gemeente het sportvoorzieningenniveau handhaven en waar mogelijk verbeteren. Iedere Amstelvener moet hier met plezier kunnen sporten. 

Meerkamp Amstelveen
(De Meerkamp - 2008)

Het buitenbad in een goed seizoen wordt goed bezocht


Meerkamp Amstelveen
(De Meerkamp - 2006)

Het binnenbad van de Meerkamp


Meerkamp Amstelveen
(De Meerkamp - 2006)

De Meerkamp aan de Van der Hooplaan 239 heeft meerdere binnen- en buitenbaden, een privé solarium en een sporthal


De commissie Burger en Samenleving spreekt op 7 mei 2008 over het Sportbedrijf. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad de financiële voorstellen op 25 juni tijdens de behandeling van de kadernota.

Vierjarenplan 2008-2011

In het voorwoord van het Vierjarenplan van het Amstelveens Sportbedrijf concludeert directeur Dirk Landsaat:

“Onder de huidige voorwaarden en vereisten kan het Sportbedrijf niet nog goedkoper leveren; wellicht slagen andere organisaties daar wel in, maar bij ons is de rek er volkomen uit.

Vermindering van de subsidie met € 250.000 kan door het Sportbedrijf alleen worden opgevangen door beëindiging van de activiteiten in De Meerkamp en alternatieve aanwending van de locatie (meest "winstgevende" optie). Anders resteren slechts drastische maatregelen ten aanzien van de prijsstelling:

•     of de verenigingstarieven over de hele linie met 35% omhoog;

•     of de vrije Meerkamptarieven met 40% laten stijgen;

•     of een combinatie van beide hetgeen een 11% respectievelijk 30% verhoging betekent.

Dat sport en bewegen als sociale voorziening in Amstelveen danig in de knel komen moeten wij dan als gevolg op de koop toe nemen; een financieel deficit van het Sportbedrijf is immers het laatste dat wij ambiëren.”



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.