Bijgewerkt: 23 juli 2024

Gemeente negeert verstuurde e-mail

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-07-2007

De gemeente Amstelveen zou niet reageren op verstuurde e-mail. Dit stelt Ernst & Young dat onlangs mails zond aan alle gemeenten van Nederland.

Op de verstuurde mail ontving Ernst & Young geen reactie uit Amstelveen. De gemeente is in gezelschap van onder meer Aalsmeer, Abcoude en Zaanstad. Niet één van de grote gemeenten reageerde binnen twee dagen.

AT e-mail Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het apenstaartje, at-teken @ (ook wel: amfora, amfoor, ad-teken, slinger-a, alfa, adres of per adres) is een symbolische afkorting van at of at the cost of (Engels).Gemeenten met minder dan twintigduizend inwoners scoorden beter: 41 procent reageerde binnen één dag. Baarn en Bloemendaal zelfs binnen een kwartier. In Amsterdam regeerden alleen de stadsdelen Bos en Lommer, De Baarsjes en Oost/Watergraafsmeer binnen één dag. Zuideramstel deed er twee dagen over.

Zes stadsdelen, waaronder Centrum, reageerden net als Amstelveen niet. Mare Welters van Ernst & Young noemt het „schrijnend" dat één op de drie gemeenten niet in staat is binnen twintig werkdagen te antwoorden. Hij vindt dat de burger moet kunnen vertrouwen op een betrouwbare dienstverlening.

Bij complexe kwestie kan een reactie van ontvangst worden gestuurd, waarin wordt aangegeven hoelang de beantwoording duurt.

Ernst & Young

EY is een van de grootste financiële dienstverleningsbedrijven van Nederland. Met Ernst & Young worden de gezamenlijke activiteiten bedoeld van Ernst & Young Accountants, Ernst & Young Belastingadviseurs en andere Ernst & Young-werkmaatschappijen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.