Bijgewerkt: 25 juni 2024

Gemeente- gas terug met bomenkap

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
13-03-2008

De gemeente heeft gas teruggenomen met het kappen van bomen, nadat er telefoontjes en mailtjes kwamen van verontruste bewoners. ,,We hebben 86 reacties ontvangen,” zegt wethouder Groenvoorzieningen Joss Tabak. ,,Waar veel reacties vandaan komen, gaan we met de bewoners in gesprek en daar wordt in de tussentijd niet gekapt. We leggen uit waarom dingen moeten gebeuren, maar we willen ook proberen een oplossing te bieden door maatwerk te leveren.”

Bomenkap Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Aan de Noorddammerweg in Westwijk werden ook vele bomen, zonder zichtbare reden gekapt


Volgens Tabak is het een lastige situatie. ,,Wij hebben uitstekende mensen in huis die op een goede manier het groen kunnen beheren, naar hún normen. En dan ontstaat soms het probleem: hoe vertaal je dat naar de buitenwereld?” Protesten maken kappen overigens niet overbodig. ,,Want als we niets doen, dan gaat het groen zeker in kwaliteit achteruit en dat willen we niet,” zegt Tabak.

,,Soms heb je twee rijen bomen die elkaar beconcurreren, waardoor één rij een groeiachterstand krijgt. Het is dan beter één rij weg te halen, maar in overleg met bewoners kunnen we bijvoorbeeld voorstellen op een andere plek in de buurt ter compensatie een wat grotere boom bij te planten.”

Waar contact is opgenomen met bewoners heeft de gemeente volgens Tabak tot nu toe in 80 procent van de gevallen in overleg een oplossing kunnen vinden. ,,Er zijn ook mensen die willen dat we helemaal niets doen, maar dat kan niet.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.