Bijgewerkt: 26 september 2022

Gemeente Amstelveen werkt verder met Stichting DeBroekriem

Nieuws -> Gemeente

Bron: DeBroekriem
02-05-2019

'Geen mooier moment dan de internationale Dag van de Arbeid om een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen met Stichting DeBroekriem en samen mensen weer snel aan het werk te helpen. Het Werkplein AA van de gemeente is er voor álle inwoners met vragen over werk en loopbaan. We geven advies, doen arbeidsbemiddeling en ondersteunen bij re-integratie. De events van stichting DeBroekriem zijn hier een mooie aanvulling op' -aldus Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder van Werk en Inkomen.

Netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. DeBroekriem is een vrijwilligersorganisatie voor en door werkzoekenden die events organiseert waar werkzoekenden elkaar ontmoeten en waar ze vaardigheden opdoen die hen helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem. 'Het afgelopen jaar organiseerden we 20 netwerkbijeenkomsten in Amstelveen, met ruim 200 deelnemers, deze proef krijgt nu een vervolg.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Pieter Vermeer community-manager van Stichting DeBroekriem met Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder van Werk en Inkomen op 1 mei 2019 met het gesigneerde bord als bewijs voor de verlengde samenwerking


Waardevolle ontmoetingen. Wethouder Ballegooijen vult aan: 'Ik vind dergelijke ontmoetingen bijzonder waardevol, werkzoekenden profiteren onderling van hun ervaringen, delen tips en allerlei netwerkcontacten. Dit stimuleren we als gemeente natuurlijk van harte.' De organisatie van alle bijeenkomsten ligt in handen van deelnemers uit het netwerk van DeBroekriem. 'We zijn dus een platform voor en ook door werkzoekenden. Onze vrijwilligers stromen vaak snel uit naar een betaalde baan, want ze zetten zichzelf in de spotlight richting werkgevers,' - besluit Vermeer.

Ondersteuning voor alle werkzoekenden. Pieter Vermeer: 'In de regio Amstelveen kampen veel organisaties met personeelstekorten. Toch zitten er nog altijd veel mensen werkloos thuis. Juist in deze periode is het belangrijk dat we iedereen aan het werk krijgen, ook mensen die al wat langer langs de kant zitten. Met DeBroekriem ondersteunen we alle werkzoekenden. De volgende bijeenkomst in Amstelveen staat al weer op de planning. Kijk voor het actuele aanbod op www.debroekriem.nl/amstelveen/.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.