Bijgewerkt: 25 mei 2024

Gemeente Amstelveen verzekert de toekomst van hockeyclub HIC

Nieuws -> Sport

Bron: Jasper Kakes
05-04-2024

Hockeyclub HIC kondigt met grote vreugde aan dat de gemeente Amstelveen definitief heeft besloten tot de overname van de gronden. Deze cruciale stap zal niet alleen de toekomst van HIC voor de langere termijn waarborgen, maar zal ook de herstructurering van onze club verder vormgeven, waardoor jong en oud nog vele jaren kunnen genieten van hockey op ons geliefde terrein.

Met ingang van volgend seizoen zal veld 1 volledig worden vervangen voor een nieuw waterveld, waardoor zowel tijdens trainingen als wedstrijden onze teams gebruik kunnen maken van de modernste hockey faciliteiten. Daarnaast zullen de overige velden en terreinen grondig worden gerenoveerd, wat bijdraagt aan een betere speelervaring voor zowel leden als supporters.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Vlnr.: (boven) Pieter Monkelbaan BBA-raadslid, Heleen van Ketwich Verschuur directeur AmstelveenSport, Jasper Kakes HIC-voorzitter, sportwethouder Herbert Raat, (onder) bestuurslid jeugd Meindert Schut, bestuurslid accommodatie Jim Brom en voormalig penningmeester Wijnand Brüning op 16 maart 2023

In lijn met onze inzet voor duurzaamheid zal er een plan worden opgesteld voor de verduurzaming van het HIC huis. We zijn verheugd om samen te werken met de Gemeente Amstelveen om milieuvriendelijke oplossingen te implementeren, zoals zonne-energie en energiezuinige verlichting, om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bovendien zijn we enthousiast over de plannen van de gemeente om padelbanen toe te voegen aan ons complex. Deze toevoeging biedt niet alleen nieuwe mogelijkheden voor onze leden, maar versterkt ook de diversiteit van sportfaciliteiten binnen de gemeenschap.

“We zijn blij dat de gemeenteraad heeft besloten om de hockeyvelden en de schuldenlast van HIC over te nemen. Hiermee is niet alleen de hockeyvereniging geholpen, maar zorgen we ervoor dat de velden op de lange termijn beschikbaar blijven voor sportactiviteiten en voor álle Amstelveners. Over een half jaar brengen we samen met de gemeenteraad een werkbezoek aan HIC om te kijken hoe het ze vergaat. We wensen hen alle succes voor de toekomst”, aldus Herbert Raat, wethouder Sport van Amstelveen.

"We zijn dankbaar voor de steun en betrokkenheid van de Gemeente Amstelveen bij de toekomst van Hockeyclub HIC," aldus Jasper Kakes, voorzitter van HIC. "De overname van onze velden en de plannen voor vernieuwing zijn een belangrijke mijlpaal voor onze club, en we kijken ernaar uit om samen te werken aan een nog bloeiendere toekomst."

Hockeyclub HIC, opgericht in 1946, heeft een lange geschiedenis van sportieve excellentie en gemeenschapsbetrokkenheid. De samenwerking met de gemeente Amstelveen markeert een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis, waarbij de focus ligt op groei, duurzaamheid en inclusiviteit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.