Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Gemeente zegt huurcontract met Straal op

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
24-11-2005

De lokale overheid heeft de huurovereenkomst met het lokale radio- en televisiestation Straal per 31 december 2005 opgezegd voor het onderkomen aan de Van Heuven Goedhartlaan.

Hier is de studio van Straal gevestigd. Directe aanleiding is het „asociale gedrag" van de gebruikers.

Dit valt op te maken uit een brief, de dato 10 november 2005, van de gemeentelijke afdeling stadsontwikkeling aan Straals directeur, de heer M. van der Bijl, die deze krant door een bron ter hand is gesteld.

Straal huurt een ruimte in het voormalige Eneco-gebouw aan de Van Heuven Goedhartlaan, dat het heeft ingericht als studio. Volgens de gemeente zijn er „vanaf het begin meerdere klachten van andere huurders bij ons terechtgekomen waarover u [Straal] bent geïnformeerd."

„Er zijn er klachten geweest over asociale bewoning van uw kantoorgenoten. Er werd in het kantoor geslapen, gedronken, gefeest, lawaai en rommel gemaakt en beneden gedoucht.

Vervolgens heeft u de hond in de kelder uitgelaten en zijn behoefte laten doen." Kelder en douches zijn daarna afgesloten.[...] Vervolgens volgen er klachten dat „het trappenhuis naar hondenurine stinkt omdat u daar uw Deense dog uitlaat of zelfs zijn behoefte laat doen.

Niet alleen gedraagt u zich daarmee asociaal, maar uw hond ook." Deze incidenten zouden aan Straal zijn gemeld. „U begrijpt dat een dergelijk gedrag niet kan worden getolereerd," aldus de medewerker van de afdeling stadsontwikkeling.

„Wij menen er goed aan te doen de huurrelatie per 31 december 2005 te gaan beëindigen. De aankondigingtermijn is een maand, zodat wij daaraan ruimschoots voldoen." Vanaf 1 januari 2005 is er sprake van een huurovereenkomst tussen de gemeente en Straal.

De huurovereenkomst is aangegaan voor zes maanden met een verlenging van zes maanden en eindigt op 31 december.

,,Er is een verlengingsmogelijkheid van een jaar met telkens weer een jaar, doch wij menen er goed aan te doen de huurrelatie per 31 december 2005 te gaan beëindigen," aldus de brief.

„Wij hebben meerdere malen met u [M. van der Bijl] en uw bestuur gesproken over het uitblijven van huurbetalingen sinds het voorjaar, zodat per 1 december, gerekend tot 31 december 2005 een huurachterstand is opgebouwd van 12.179,97 euro .

Wij sommeren u thans voor de één na laatste maal dat u dit bedrag voor 1 december 2005 dient te hebben voldaan."

door Henk Godthelp
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.